Digitale campagne, IC-Glasses

IC Glasses
Gedurende semester twee van de studie Communicatie Multimedia Design hebben wij (Andrej Roškic, Antoni Magendans, Cars Kuiperij, Ib Awa en Niels Bonten) een eigen organisatie ontworpen. Het doel van deze fictieve opdracht was het winnen van investeerders door middel van een crowdfunding campagne. 
De hierboven getoonde audiovisuele campagne is gemaakt door Niels Bonten
Toelichting op onze fictieve onderneming
Hedendaagse augmented reality brillen zijn vaak erg duur en niet zo modieus. Deze brillen zijn dan ook vaak gericht op bedrijven of zeer fanatieke gamers. 

Hier willen wij met onze bril, de IC Glasses verandering in brengen. Wij hebben ons gefocust op de gewone gamers (zowel man als vrouw). Dit maakt onze doelgroep vele malen groter als een bedrijf dat zich enkel richt op fanatieke gamers. 

De IC Glasses is gebaseerd op een multisided platform. Dit houdt in dat er twee doelgroepen zijn: gebruikers en software ontwikkelaars. Het ene klantsegment kan niet zonder het andere. Het feit dat wij ons op een grotere gebruikersgroep richten dan concurrerende aanbieders, maakt ons product voor software ontwikkelaars erg aantrekkelijk. 

Wij verdienen zowel aan de verkoop van de bril als aan fees die wij van de software ontwikkelaars ontvangen. Deze betalen zij om games uit te mogen brengen op ons device. Hierdoor kunnen wij een zeer lagen marge hanteren bij de verkoop van onze bril en deze aantrekkelijk houden voor onze doelgroep.

De besturing van onze bril is erg eenvoudig. Dit gaat namelijk via hersengolven. Hierdoor zijn er geen fysieke knoppen meer nodig. Het ontwerpteam kon alle technologie dan ook verwerken in een casual montuur dat zonder op te vallen gedragen kan worden. Dit houd in dat gebruikers zonder schaamte buiten met elkaar kunnen gamen. 

Wij focussen ons dan ook erg op het samen spelen. Gebruikers die het zelfde spel spelen, zullen ook de zelfde virtuele objecten, op de zelfde plek in de echte wereld zien.
Bovenstaand is een visuele weergave van ons bedrijfsplan, gebaseerd op de negen bouwstenen van het Business Model Canvas.
Conclusie
Om tot een succesvol businessmodel en strategie te komen voor ons bedrijf (IC Glasses) hebben wij diverse analyses gedaan van de externe en interne omgeving van ons bedrijf. Dit hebben wij gedaan door de toepassing van een concurrentie-analyse, DESTEP-analyse, het vijf krachten model van Porter, de waardestrategieën van Treacy en Wiersema, SWOT-analyse en de Ansoff-groeimatrix.

Uit de resultaten van ons onderzoek bleek dat onze markt veel nieuwe toetreders en nieuwe substituten zal krijgen in de nabije toekomst. De macht van afnemers zal hierdoor ook toenemen. De macht van leveranciers is laag door de grote concurrentie binnen deze groep. Tevens ligt onze focus op product leadership, het leveren van het beste product. Wij onderscheiden ons op customer intimacy door de klant diverde mogelijkheden tot persoonlijke hulp te bieden, naast de selfservice. Verder leggen we de minimale focus op het productie proces, operational excellence. Onderdelen wordt goedkoop ingekocht en geleverd, waarna ons product masaal wordt geproduceerd.

Wegens toenemende concurrentie van grote bedrijven en de ontwikkeling en AR technologie kiezen wij voor productontwikkeling als groeistrategie. De functies die de IC Glasses uniek maken, zullen in de toekomst waarschijnlijk niet meer uniek zijn.

In conclusie zullen wij de IC Glasses blijven verkopen. Door de unieke aspecten van ons product en de nog jonge markt willen wij een positie als marktleider verkrijgen. Om deze positie te behouden zullen wij ons product in de toekomst echter moeten blijven ontwikkelen en blijven innoveren.
Bovenstaand zijn de persona's die onze doelgroep vertegenwoordigen.
Waardepropositie canvas
Bovenstaand is een inspiratie mindmap, gemaakt om op ideeën te komen voor een logo.
Bovenstaand zijn de analoge logo schetsen, gemaakt voor ons fictieve bedrijf IC Glasses.
Bovenstaand zijn de digitale logo ontwerpen, gemaakt voor ons fictieve bedrijf IC Glasses.
Bovenstaand is het definitieve logo voor ons fictieve bedrijf IC Glasses.
Toelichting op logo ontwerpproces
Wij zijn het logo ontwerpproces gestart met het maken van een woordweb om zo op inspiratie te komen voor onze schetsen. Deze hebben wij in eerste instantie op papier gemaakt. Hier hebben wij voor gekozen om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk ideeën te genereren. 

De reden dat we niet zijn gestart in een ontwerp programma is omdat je dan gelimiteerd bent aan de aangereikte tools en de kans dat je teveel in detail treedt erg groot is. 

Toen we genoeg ideeën hadden op papier, zijn we een selectie hiervan digitaal gaan uitwerken. Dat heeft geresulteerd in acht digitale ontwerpen. Het definitieve logo waar wij voor gekozen hebben is logo nummer 8. De reden dat wij voor dit logo gekozen hebben is omdat dit het meest massieve goed zichtbare logo is. We zijn tot deze conclusie gekomen door simpelweg uit te zoomen en te kijken wek logo nog het best zichtbaar is. Daarnaast is ook gelijk duidelijk dat het om een bril gaat, in tegenstelling tot de andere logo’s. De pixels aan de rechterzijde van de bril geven aan dat de glazen van de bril beeldschermen zijn.

Het beeldmerk is gebaseerd op de montuur contouren van onze AR bril. We hebben er voor gekozen om de rechter bovenzijde van het logo open te laten. Dit hebben wij gedaan om te benadrukken dat je met onze bril niet beperkt bent tot de woonkamer, maar dat je er gewoon meer naar buiten kan (de open, wijde wereld in). Door de letters I C in de glazen van de bril te plaatsen willen wij laten zien dat het eigenlijk beeldschermen zijn, waar doorheen gekeken kan worden. 

Wij hebben voor een breed lettertype met rechte hoeken gekozen. Het lettertype heeft een futuristische ‘space uitstraling‘, dat ons op product leadership gebaseerde business model uitdraagt. Daarbij verhoogd de zwarte kleur ook de zichtbaarheid van onze typografie. 

De kleuren die wij in het logo gebruikt hebben zijn donker paars en zwart. Hier hebben wij voor gekozen, omdat de paarse kleur een gevoel van luxe geeft aan ons product. Voor de tekst hebben wij een zwarte kleur gebruikt, om de uitstraling zo casual en neutraal mogelijk te houden.

Naast het verticaal gebaseerde logo, hebben wij ook een horizontaal logo ontwopen. Dit logo zal gebruikt worden wanneer er over de breedte meer ruimte en het logo daardoor beter tot zijn recht komt.
​​​​​​​
Digitale campagne, IC-Glasses
Published:

Digitale campagne, IC-Glasses

IC Glasses Gedurende semester twee van de studie Communicatie Multimedia Design hebben wij (Andrej Roškic, Antoni Magendans, Cars Kuiperij, Ib Aw Read More

Published: