Mobiele app, PassPress

PassPress
Wij zijn team PassPress, bestaand uit: Stefan van den Berg, Niels Bonten, Jari ten Have, Thiemo Janssen, Cars Kuiperij en Antoni Magendans. In een periode van 8 weken hebben wij gewerkt aan een oplossing voor het RSG Lingecollege in Tiel, om de stap van basisschool naar voortgezet onderwijs te verkleinen. 
PassPress mobiele app trailer - video door Niels Bonten
Creëer je eigen pas!
PassPress biedt leerlingen uit groep 8 de mogelijkheid om de achterkant van hun schoolpasje te bewerken, deze is op het moment namelijk ‘saai’ wit. Het bewerken gaat in de werkplaats van de app. Deze werkplaats is een soort eenvoudige versie van Paint of Photoshop. Er zijn meerdere tools waar de speler mee aan de slag kan gaan. De tools zijn: vormen, kleuren, kwasten, teksten, gum en uploaden (foto). Echter moet de gebruiker deze tools eerst ‘unlocken’ middels educatieve minigames. 

Er is ook een social-wall waar de pasjes van anderen staan. Hierbij kun je stemmen op het mooiste pasje, waardoor er een ranglijst ontstaat. De strijd barst los, wie heeft het mooiste pasje en haalt de meeste likes?!
Wat/hoe leert de gebruiker?
Het bewerken van je pasje is het hoofddoel van de speler in de app, maar daar leert hij niks van. Om de oplossing leerzaam te maken hebben we alle informatie die overgedragen moet worden aan de speler verwerkt in minigames. De beschreven tools zijn namelijk niet direct te gebruiken. Iedere tool zit vergrendeld achter een minigame. Wil je de tool gebruiken? Dan moet je eerst het spel uitspelen! Deze minigames zijn zo gemaakt dat ze leuk en tegelijkertijd ook leerzaam zijn.

De speler kan een tool na het vrijspelen direct gebruiken in zijn werkplaats. Als alle tools vrijgespeeld worden kunnen de mooiste pasjes ontworpen worden. De PassPress app kan door iedereen gedownload worden, maar pas als leerlingen zich echt aanmelden voor het RSG Lingecollege zullen zij het pasje ontvangen. De gebruikers van PassPress weten al erg veel over de school door de mini-games die ze gespeeld hebben en ze krijgen daarbij hun eigen pasje waardoor ze zich op hun plaats zullen voelen in de school.
“Voel je thuis in school en klas, met je eigen schoolpas!”
Mobiele app, PassPress
Published:

Mobiele app, PassPress

PassPress is een mobiele app die de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs verkleint.

Published: