“…Què estàs fent amb la teva vida?! Varen ser les paraules que em varen quedar grabades al cap just abans de despertar. Paraules que ja mai més podria oblidar, ni la trista cara d’aquell noiet, que un dia havia cregut en mi, perquè jo era tot en el que ell es convertiria algun dia.”
 
Aquest projecte, és el fruit d’una recerca interior, introspectiva i personal. Tot el treball que això ha comportat, ha representat per a mi tot un viatge des del mòn racional, cap al mòn més trascendental de les emocions i sentiments que formen part d’un mateix.
 
 
Des d’un principi, el plantejament que li volia conferir, em va portar cap a unes reflexions interiors. Qui soc realment? Que estic buscant? En quin moment estic ara?... Tot coincidia justament en investigar alguns espais del meu subconscient, i tot agafava forma per mitjà de metàfores. Tot girava entorn a les il·lusions, els somnis, les esperances, els records i l’oblit. A partir d’aquí, tot em va portar a endinsar-me en les terories de la ment formulades a principis del segle passat i aprofundir en el tema del Nen Interior.
 
Amb aquest treball, intento reproduïr la representació gràfica d’un somni on em vaig trobar cara a cara amb el meu Nen Interior, significant un gran canvi i un punt d’inflexió en la meva vida. És la representació metafòrica de com em vaig trobar davant les meves pors, les ilusions trencades i el defalliment de les meves forces davant de l’estancament. Es podria definir com una interpretació dels racons més amagats de la meva consciència.
 
La obra final, ha estat realitzada sobre el que són les estructures del vídeo. Finalment, ha quedat reproduïda en el format de curtmetratge, on de forma metafòrica hi ha reperesentat el concepte del Nen Interior.
 
Gràcies a tot aquest procés, he pogut aprofundir en mi mateix, i realitzar una gran recerca interior, que m’ha ajudat a aprendre un xic més de les meves pors, i obstacles que jo mateix m’he anat posant al llarg del meu creixement, i trobar una mica més aquesta connexió profunda que t’uneix amb el teu ésser existencial, que vol transformar-se, créixer i evolucionar, per tal de poder viure un xic més amb coherència i harmonia amb mi mateix.I d’aquesta manera aprendre a ser més fort davant de l’estancament.
Tot aquest procés per mitjà del qual, una petita idea, una petita llavor, es pot arribar a convertir en quelcom palpable, quelcom gran, ha estat gràcies a l’esforç, la dedicació i l’amor de totes aquelles persones que han participat, posant el seu granet de sorra per tal de que això arribés a ser possible.
En Joan Gol ha seguit els camins de la introspecció i utilitza una  figura estudiada per la psicoanàlisi, el nen interior. Amb el curtmetratge Je suis je?, recupera un somni oblidat per poder passar pàgina, un relat lineal on l’autor només es permet l’ús d’un element simbòlic: el mirall.
 
Carme Ortiz
ESPAI COMÚ. TALLER1.9 / AL VOLTANT D’UNA TAÇA DE CAFÈ
TERCER TEMPS. DESENLLAÇ. JUNY 2009 
 
Fotografies Pere de Prada
Guió, Direcció i producció: Joan Gol
Direcció de fotografia: Pere de Prada
Càmera: Sei
Storyboard: Txus
Actor principal: Bru Capellà
Actor i direcció artística: Ramon Pujol
Post Producció i muntatge: Albert Blanch
Música: Cesc Vilà
Tècnic assistent: Salvi
Actriu fotogràfica: Irina Julià
Je Suis-Je? Shortfilm
11
120
0
Published:
user's avatar
Joan Gol Rocasalva