user's avatar
RECORDA'M una creació d'Àlvaro Prats Bertomeu
RECORDA'M

una creació d'Àlvaro Prats Bertomeu
Visuals Joan Gol

                                     
VIDEO JOAN GOL, CÀMERA XÈNIA GASULL, SO XAVI LLOSES
FOTOGRAFIA FRED LEBAIL
Des del primer moment fins a l’últim de la nostra existència intentem crear i mantenir alguna mena de vincle. La vida mateixa és un fil molt fi. Ens hi intentem aferrar de qualsevol manera per no perdre’ns, per no quedar-nos sols, a la deriva. Ens aferrem a les relacions, a la família, als animals, als estudis, a la feina, a la creació, al mòbil, a les xarxes socials, al club, a la pàtria, fins i tot a idealitzacions abstractes com ‘nació’, ‘pau’, ‘democràcia’, o alguna mena de Déu.Recorda’m planteja, doncs, un recorregut íntim, i alhora sociocultural, encarnat en un personatge pur, curiós, amb ganes d’aprendre i obert a estimar, però que de mica en mica va perdent la seva innocència, es va endurint, es va cordant i recordant el cor perquè la realitat de l’existència és massa dura. Un personatge que connecta des del primer moment amb l’espectador i que el fa transitar per la vulnerabilitat, la soledat, l’amor, la curiositat, la bogeria, la ràbia, la tristesa… tot un seguit d’emocions condensades en una hora d’espectacle que, certament, no ens deixa indiferents.

Amb Recorda’m, l’Álvaro Prats Bertomeu, creador independent i performer, crea per primera vegada en 15 anys de trajectòria una peça dissenyada específicament per a sala; tot un repte per a un improvisador forjat i acostumat al carrer. No obstant això, aquesta peça manté el seu caràcter punyent, crític, experimental i humorístic. Sense perdre la seva corporalitat habitual, en aquesta ocasió encavalca tècniques de la performance, el teatre físic, la dansa i el clown, amb una escenografia senzilla però plena de simbolisme.

Per altra banda, un altre repte és el fet de romandre completament sol a escena durant tot l’espectacle sense sortir ni un moment. Val a dir, però, que s’acompanya d’en Paco Yesares a les tramoies (que tenen entitat escènica pròpia), de la Llum Valle a la direcció, i de tot un equip d’artistes com Joan Gol, Jordi Murillo, Yexza Lara, Pablo Selnik, Aarón Barreiro i Xavi Lloses, que han generat els materials sonors i audiovisuals que resulten complements fonamentals per l’obra.

En definitiva, Recorda’m és un tot un desplegament d’humanitat, nua i crua, que difícilment es podrà oblidar.

Creació i interpretació: Álvaro Prats Bertomeu
Direcció: Llum Valle
Vestuari: Ricard Prat i Núria Tresserres
Escenografia: Ricard Prat i Álvaro Prats Bertomeu
Tramoies: Paco Yesares
Il·luminació: Llum Valle
Ambient sonor: Jordi Murillo
Música original: Black Flower (Yezxa Lara, Pablo Selnik, Aarón Barreiro) i Xavi Lloses
Vídeo: Joan Gol
Fotografia: Fred Lebail i Xènia Gasull
Coproducció: Álvaro Prats Bertomeu i Jordi Murillo
FOTOGRAFIES XÈNIA GASULL
http://dugudun.wix.com/dugudun
https://www.instagram.com/dugudunfotografia/
https://www.facebook.com/dugudunfotografia/
https://recordam.me/
https://www.instagram.com/dugudunfotografia/
RECORDA'M una creació d'Àlvaro Prats Bertomeu
3
45
0
Published:
user's avatar
Joan Gol Rocasalva

RECORDA'M una creació d'Àlvaro Prats Bertomeu

Àlvaro Prats Bertomeu, In This piece retains his penetrating, critical, experimental and humorous character. Without losing its habitual corporal Read More
3
45
0
Published: