Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • ORL Clinic, by Mal-Vi Architects
    Thessaloniki, Greece
  • #info Given the fact that the client was a newly arrived surgeon in Thessaloniki (Greece), we were handed the task of creating a memorable office space, providing an experience as distant as possible from the usual image one associates with a visit to a doctor's studio. 

    In order to separate the medic's office and exam room from the reception space and waiting room, a flexible partition was designed. The partition incorporates the reception desk, as well as the exam room entrance, while its bulging shape—deriving from the form of an acoustic wave, is a reference to the practitioner's field of specialty.

    The wooden sculptural surfaces were created using medium-density fiberboards (MDF) left purposefully untreated so as to reinforce the value of the simplicity of the materials used in contrast with their complicated form. The main waiting room's walls are covered with the Hippocratic oath, with some of its most important words standing out in laser-cut acrylic glass.

    (photography by George Papadopoulos)

    More about this project here.
Add to Collection