• Add to Collection
  • About

    About

    Astor Hellas, a leading wholesale international trading company in the Greek market, approached us to design their new headquarters in Thessaloni… Read More
    Astor Hellas, a leading wholesale international trading company in the Greek market, approached us to design their new headquarters in Thessaloniki, an office space that would gather all of their functions in an open environment which would reflect both their values and their brand position. Read Less
    Published:
Astor Hellas HQ, by MALVI
Pylaia, Thessaloniki
GREECE

Type
Corporate
Size
400 square metres (4,300 square feet)
Commission
December 2013
Project Completion
September 2014
--
Astor Hellas, a leading wholesale international trading company in the Greek market, approached us to design their new headquarters in Thessaloniki, an office space that would gather all of their functions in an open environment which would reflect both their values and their brand position.

On the reception floor, office space is minimal so as to accommodate visiting partners and clients as well as all secondary functions (such as the IT, archive and personnel rooms). It also hosts the central conference room—detached from the main office areas—ensuring more efficient and constructive meeting sessions, away from interruptions and needless disturbances. Respectively, the second floor is reserved exclusively to office use, establishing a more productive setting without unnecessary distractions from other activities. All of the company’s divisions are gathered along with the management, providing a direct setting for an effective and smooth workflow.

In order to “break” the rigidity of the building’s rectangular floor plan, we decided to fragment the space into more energetic volumes that would make each office area appear larger and more connected to the one next to it. The daily operations of the company require constant interchange between its various divisions and visual communication is equally important to vocal one. The transparencies allow for a more direct approach between employees, while at the same time their juxtaposition creates an illusion of a much bigger space. 

Having to tackle the reverberation issues that could be caused by the glass divisions, softer and more sound-absorbing materials were used throughout (cubicle dividers, flooring, etc.) in order to provide a work-friendly space by eliminating the environmental noise from office machines and minimizing background ones from phone calls and conversations. Storage space and amenities are hidden behind the wood-cladded walls, thus avoiding visual clutter which is crucial in an information-filled workplace.
 
COLLABORATORS
Project Manager
Georgios Meselidis
Lighting Design
Michalis Gkourogiannis / Reflect Lights
Woodworks
Vordounas Hand Made
Photography
Giorgio Papadopoulos