Embryo Clinic Admin Offices, by MALVI​​​​​​​
Ιn 2013 we designed the award-winning Embryo clinic, to answer the need for a space to host the IVF clinic, the laboratories, the examination and recovery rooms, as well as auxiliary facilities that would add to the overall image of an already successful medical practice. Four years later the business had grown significantly, and more space was required to facilitate meetings and administrative procedures.

We were asked to create a space where visitors from different countries could be invited to participate in meetings and private consulting sessions. The main objective was to design areas that serve this goal, while maintaining a sense of security and privacy, through an otherwise open, well-lit and non-confining configuration. Administration offices also had to be integrated with the above in harmony, in a non-intrusive way. 

Its curvy design has strong references to the overall feel of the existing clinic space, while answering the specific needs of this new space in terms of ergonomics and daily workflow.
The main feature of the welcome area is a large curved surface, which hosts the four meeting spaces that can facilitate visitors from the different countries the practice serves.

The administrative manager’s office is designed as a multi-purpose, flexible space, that can also host brief staff meetings when needed. The expansion also includes space for two separate offices. Particular care has been taken to ensure that members of staff can work efficiently, in a pleasant environment, without unnecessary distractions.

Diffused lighting, transparent glass separators and hidden storage spaces, all contribute to creating a comfortable, uncluttered and soundproof working environment. The result: a relatively small space which can accommodate the required number of people without feeling at all confining or crowded.
The chosen colour combination is a reference to the brand identity of the main clinic. The furniture is white, serving as a link to the predominantly white space of the clinic areas. Blue, which had been included in the brand identity to underline the integrity of the practice, has also been used here. Both hues are combined with grey, which helps create a comfortable, stress-free environment that allows staff to be focused and productive.

Overall, this is an open and well-lit space that feels larger than its actual size, and reflects the transparency and integrity that are fundamental values of the prestigious fertility clinic.
Project details


Location
Thessaloniki, Greece

Size
90sqm / 970sqft

Completed
April 2017



Credits


Lighting design
Michalis Gkourogiannis / Reflect lights

Woodworks
Vordounas Handmade

Partition systems
inmind

Flooring 
inmind
Embryo Clinic: Admin Area
211
5382
9
Published:

Embryo Clinic: Admin Area

Ιn 2013 we designed the award-winning Embryo clinic, to answer the need for a space to host the IVF clinic, the laboratories, the examination and Read More
211
5382
9
Published: