BACKSTAGE

Местоположение: гр. Бургас, НХК
Година на реализация: 2013г.
Екип: THINK FORWARD (Галина Милкова + Недко Николов)Дълги години пространството, предназначено за кафене, е претърпявало различни дизайнерски метаморфози, несъобразени с функцията и архитектурния образ на сградата от 70-те години. Това води до честа смяна на наематели. Екипът на Think Forward си поставя задачата да създаде интериор, концептуално и контекстуално адекватен на културната същност на НХК, гарантирайки времева устойчивост на дизайна.

Отправна точка на проекта е значимостта и функцията на НХК като градски притегателен културен център. Сцената на НХК е платформа за изява на културни институти от цялата страна и чужбина, сдружения, фондации, организации. Със своите 605 седящи места и сцена, която удовлетворява всички технически изисквания, НХК предлага на бургаската публика професионални театрални и концертни изпълнения. Това, което остава скрито за зрителите и което е уловило творческия дух, е пространството зад кулисите. Неговата добре прикрита зад театралната завеса техноиндустриална атмосфера излиза на преден план в тотал дизайна на кафе-бара в НХК - Backstage.

Think Forward получават свободата да създадат тотална концепция на кафе-бара от името на заведението до принта на масите. В рамките на три месеца брутално захвърлят в боклука всички съществуващи дадености (мебели, окачен таван, инсталации) и претворяват пространството, дефинирайки и следвайки няколко прости бекстейдж константи:

- атмосфера – техноиндустриална, създадена от суровия интериор и театралната механизация /метални ферми, макари, обтегачи, чиги, открити Ел и ОВК инсталации/
- осветление – прожектори
- наличие на реквизит и декори
BACKSTAGE
43
968
2
Published: