BRAND IDENTITY LVB
Voor LVB (Contentmarketingbureau, Amersfoort) ontwikkelde ik een nieuwe huisstijl. LVB een bedrijf waar content bedacht wordt, waar creatieve mensen from scratch content de wereld in helpen. Creatief dus. Die creativiteit mag terugkomen in de hele branding.

De basis voor de vorm van het logo bestaat uit cirkels; geen rechte lijnen, maar ronde vormen. We werken immers allemaal samen, binnen gelijkwaardige teams. We geen begin of einde, geen hoog of laag; we werken binnen een cirkelvormige workflow.

Door vier cirkels over elkaar heen te leggen, ontstaat er in het midden ‘het hart’. Een vorm met subtiele hoekjes en mooie, vloeiende lijnen.Als uitgangspunt voor het letterbeeld zijn de cirkels genomen die ook de basis van het logo vormen. Door deze cirkels over elkaar heen te plaatsen in twee maten (1 x en 0,5 x) onstaat het stramien voor de letters. Het buikje van de ‘b’ hangt net buiten de denkbeeldige boven- en onderlijnen van de naam: zo krijgt ‘lvb’ meer dynamiek: we denken liever niet binnen de lijntjes.

     
Het kleurenpalet bestaat uit twee basiskleuren, aangevuld met een viertal secundaire kleuren. Hiermee worden combinaties opgebouwd die aan elke afdeling een eigen gezicht geven.
Voor online gebruik is een geanimeerd logo gemaakt: door het kleurenpalet te laten bewegen binnen de basisvorm, laten we zien dat lvb vloeiend, bewegend en veranderlijk is; als een kameleon passen we ons aan het veranderende medialandschap: we hebben altijd de juiste kleur op het juiste moment.
     
   
De beeldlijn bestaat uit beelden die geschoten zijn door streetphotographers. Deze beelden zijn gemaakt op een moment dat de persoon die vastgelegd werd, zich niet bewust was van de fotograaf. Een moment waarop iemand echt zichzelf is. Geniet, denkt, uitbundig is, geconcentreerd is. Deze beeldlijn is zorgvuldig uitgedacht en gekoppeld aan de labels van LVB.  Op de website zijn ze verwerkt in de headers, waar ze samengevoegd zijn met het patroon dat in de hele identity van LVB toegepast wordt.
    
LVB Brand Identity
1
14
0
Published:

LVB Brand Identity

1
14
0
Published: