Hanneke van der Meer's profile
Voorstel restyle magazine Onze Luchtmacht
Voor Onze Luchtmacht mochten we een voorstel voor de restyle van het magazine maken. Het magazine bestaat al jaren en mocht een nieuwe, frisse look krijgen, die voor zowel de huidige lezers als voor nieuwe, jongere lezers fijn leest en toegankelijk is. We zijn gestart met de restyle van het logo, om het naadloos te kunnen verwerken in de nieuwe, gerestylde cover.
Naast een nieuwe set fonts - welke we toepasten in het nieuwe logo - werd er ook een basiskleurenpalet opgebouwd dat door het voorstel voor de restyle heen gebruikt wordt. Dit kleurenpalet is gebaseerd op de vele foto's (en daarmee grijs- en blauwtinten in lucht en vliegtuigen) die in het magazine een belangrijke rol vervullen. Daarnaast zijn de kleuren gerelateerd aan de kleuren van de Luchtmacht (Defensie).
Aanvullende kleuren kunnen uit beelden worden gehaald om een artikel steeds weer een eigen gezicht en uitstraling te geven.
Voor de cover is het volgende voorstel gemaakt: de nadruk ligt nog meer op het beeld, logo en tekst die in de huidige uitgaves over het beeld heen staan, zijn verplaatst naar witruimte op de cover, zodat de coverfoto onaangetast blijft.
De inhoudsopgave en colofon zijn van elkaar gescheiden. Zo is voor de lezer in één oogopslag informatie terug te vinden in het colofon, dat meer ruimte heeft gekregen en de inhoudsopgave is een stuk aanweziger en makkelijker scanbaar geworden.

De details blijven belangrijk in het basisstramien van een magazine. Paginering, vormgeving van quotes, fontgebruik. Door het magazine heen dragen alle details bij aan de identiteit en leesbaarheid van het magazine.

Voorstel restyle magazine Onze Luchtmacht
1
34
1
Published:

Voorstel restyle magazine Onze Luchtmacht

1
34
1
Published: