Project Views
Appreciations
7
Followers
10
Following
0
Architectenteam bvba werd opgericht in 2001 als een ontwerpbureau zowel gespecialiseerd in hedendaagse concepten als in restauratie- en herbestemmingprojecten.

Het bureau staat onder leiding van Kathleen Nuyens. Zij is in 1995 met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit Gent als burgerlijk ingenie… Read More
Architectenteam bvba werd opgericht in 2001 als een ontwerpbureau zowel gespecialiseerd in hedendaagse concepten als in restauratie- en herbestemmingprojecten.

Het bureau staat onder leiding van Kathleen Nuyens. Zij is in 1995 met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit Gent als burgerlijk ingenieur-architect. Als deel van haar laatste jaar volgde zij in het kader van een Erasmus-uitwisseling een opleiding aan het Ecole d' Architecture – La Villette in Parijs.
In haar stagejaren volgde zij nog bijkomende opleidingen als vastgoedexpert – schatter onroerende goederen en veiligheidscoördinator bouw – niveau B.

Door stage te lopen bij een bureau gespecialiseerd in restauratieprojecten, werd een specifieke technische kennis ontwikkeld. Deze kennis, gecombineerd met een eigen hedendaagse stijl en persoonlijkheid, resulteert in hedendaagse nieuwbouwconcepten en herbestemmingsprojecten, evenals in restauratieopdrachten, waar een perfect evenwicht gerealiseerd wordt tussen oud en nieuw. De projecten die worden uitgevoerd zijn zeer uiteenlopend: van privatieve woningbouw, appartementen, kantoren en openbare functies tot restauratie van beschermd erfgoed.

De vormgeving van de renovatie- en nieuwbouwprojecten is hedendaags, met gebruik van eigentijdse materialen en met oog voor esthetiek en detail. Licht en ruimte zijn belangrijke uitgangspunten. Ook flexibiliteit en mogelijke ontwikkelingen in de toekomst vormen een belangrijk aspect waarmee rekening gehouden wordt in de conceptvorming. Read Less
Member since: