(HU) A koncepcióm az volt, hogy a csiszolópapírt rendeltetési funkciójából kiemelve egy más minőségben mutassam be. Vizuálisan izgalmasnak találom az anyag felületét, és a hordozóanyagán található ipari megjelöléseket. Ezt egészítettem ki grafikai elválasztó oldalakkal. Egy domináns szám jelzi a csiszolóanyag szemcséinek durvaságát, minél alacsonyabb ez a szám, annál durvább a felülete. Hibának hathat, hogy a nyomtatott oldalak kopottasak, de igazából ez adja a jellegét, hogy használat közben a csiszolópapír folyamatosan roncsolja azt. Viszont ha az előírásoknak megfelelően az ideális csiszolóanyagot használjuk, a felületek finomságát fokozhatjuk vele.

(EN) My concept was to present the sandpaper in a different quality, depriving it of its function.
I found the surface of the material and its industrial markings on the backside visually exciting.I’ve added graphic separator pages to this. A dominant number indicates the roughness of the grains of the abrasive, the lower the number, the rougher the surface. I might seem like a mistake that the printed pages are worn, but it actually gives the character that the sandpaper keeps damaging it during use. However, if you use the ideal abrasive according to the specifications, you can enhance the fineness of the surfaces.

Készült: Média és Design Tanszék, Vizuális Művészeti Intézet, Eger. 
Made at the Media and Design Department, Visual Arts Institute, Eger, Hungary 
Konzulensek / Consultants: Zoltan Zeman, Csongor G. Szigeti
Spring semester, 2019
5M1RG71 - a collection of sandpapers
19
211
2
Published:

5M1RG71 - a collection of sandpapers

19
211
2
Published:

Tools

Attribution, Non-commercial, No DerivativesAttribution, Non-commercial, No DerivativesAttribution, Non-commercial, No Derivatives