Mural Project: Dream

Follow   Zybo   on    Facebook   Twitter
Заглавие: "Мечтай!"  -  проект за стенописи на фасадата на детска градина
Маслени и акрилни бои на платно
Размери: 30 x 40 cm
Година: Май 2016
Автор: Зибо Силвенс
 
Забелжка: Макар да е вдъхновен от определена фасада, все още няма конкретни планове за изпълнението на проекта "Мечтай" в материал върху тези или върху други подобни стени.
Моля, свържете се със Зибо, ако искате да Ви нарисува този или друг проект.
Авторката е отворена към предложения за сътрудничество :-)
Title: Dream - Project for kindergarten murals
Oil & acrylic on canvas
Size: 30 x 40 cm
Year: May 2016
Author: Zybo Sylvens
 
Note: The project was insired by certain kindergarten walls, but it will not be painted there.
So feel free to contact Zybo, if you like her idea and would like her to paint it for your :-)
"Всички наши мечти могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги преследваме”, Уолт Дисни
 
Основни мотиви в проекта "Мечтай" са въображението, приятелството, партньорството, приключенството, откривателството, щастието, надеждата.
 
Цветовете, които използвам, също не са случайни. Розовото е символ на детството, на пролетта, изгрева,  щастието. Синьото символизира доверието, простора, свободата, необятния стремеж към нови хоризонти. 
 
Мечтите са пряко свързани с въображението, но според психолозите мечтаят предимно младите хора. С възрастта като че ли тази наша способност се притъпява, стремим се да бъдем „реалисти”. Така несъзнателно се опитваме да проектираме своите цели и върху малчуганите. 
А едно от най-ценните неща, на които можем да научим децата, е да мечтаят. Да развиваме тяхната (и своята) фантазия, да ги окуражаваме смело да опитват, да не се боят да грешат, да вярват в себе си и в силите си, да се борят за своите стремежи.
Защото всяко дете носи в себе си потенциала да промени света. Всяко дете би могло да е следващият Айнщайн, Леонардо, Моцарт.  Или поне така би трябвало да си представяме своето бъдеще.  В противен случай го обричаме.
 
Въображението е по-важно от знанието, по думите на Айнщайн. И това става все по-вярно в днешния високо-технологичен свят. Днес информацията е на един клик разстояние. Да бъдеш креативен е далеч по-ценно от това просто да знаеш факти. Идеите са една от най-скъпо струващите „стоки”. А именно богатото въображение ражда нови идеи и открития в областта на науката, технологиите, изкуството, бизнеса и движи света напред.
Затова проектът „Мечтай!” е насочен както към децата, така и към възрастните.
 
Mural Project: Dream
161
535
2
Published:

Mural Project: Dream

Title: Dream - Project for kindergarten murals Oil & acrylic on canvas Size: 30 x 40 cm Year: May 2016 Author: Zybo Sylvens Note: The project w Read More
161
535
2
Published: