• Add to Collection
  • About

    About

    Case #Samenwerking Small Stories Bigger Picture 2013, tentoonstelling, identiteit, award
    Published:
Case #Samenwerking
2013, tentoonstelling, identiteit, award
 
De opdracht 
Welke rol spelen ontwerpers in onze cultuur? De samenstellers van de tentoonstelling Small Stories Bigger Picture komen tot dichter, journalist, onderzoeker en provocateur. Vanuit deze verdeling ontdekken bezoekers hoe beeldmakers de cultuur beïnvloeden. Het centrale onderdeel van de expositie is een 3D infographic. Voor deze opstelling heb ik de visuele identiteit vormgegeven. 


Visuele identiteit 
Wie de opstelling binnenloopt, ziet eerst alleen tekst. Loop je naar de uitkijkpost dan verschijnen de beelden, onderverdeeld in de vier rollen. Ik heb elke rol een eigen kleur gegeven om het onderscheid inzichtelijk te maken. De titels staan op de grond, zodat de bijschriften leidend zijn. De teksten zijn geschreven in het Nederlands en Engels. Hiervoor gebruik ik één lettertype in twee breedtes. 


De tentoonstelling 
Small Stories Bigger Picture is tot stand gekomen in opdracht van Dennis Elbers, Graphic Design Festival Breda. Het concept is samengesteld door Sven Ehmann, Gestalten Verlag & Dennis Elbers. Tiesencoo heeft het totaalbeeld ontworpen. De expositie stond van september tot december 2012 in het MOTI en reist nu door Europa onder de titel Search / Find / Like / Share.