Nanna Rond's profile

Schouw - Periode 5 - Nanna Rond

SCHOUW 
Periode 5 

Nanna Rond DDM2D
Ik ga mijn schouw presenteren aan de hand van de focusgebieden, hierbij gebruik ik het werk van de afgelopen periode. Zo wil ik mijn groei van deze periode laten zien.

Ik leg per opdracht uit wat het inhoud en loop ik kort door mijn proces. Daarna kom ik terug op de feedback en geef ik zelf een reflectie.
Skill 2.5 - Kleurentheorie
Vormgeven
Bij deze module was het de opdracht om te schetsen aan de hand van het big, medium, small principe. Vervolgens moest ik de hele schets uit werken met behulp van 2 verschillende kleur harmonieën.  
Ik ben begonnen met het maken van de schetsen, hierop heb ik het big, medium, small principe toegepast. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de line-art. 

Ik heb ervoor gekozen om mijn karakter een piraat te maken omdat ik nog nooit in een bepaald thema iets heb gemaakt. Daarom leek het mezelf leuk om me uit te dagen en binnen een bepaald thema te werken. 
Ik heb na het maken van de line-art onderzoek gedaan naar kleur harmonieën. Toen heb ik uiteindelijk voor de kleur harmonieën hieronder gekozen. Deze vond ik het beste passen bij het karakter wat ik heb gemaakt. 
Ik heb ook nog shading toegepast om het karakter wat meer diepte te geven. Ook heb ik nog een aantal highlights toegevoegd. 
Eindwerk
Feedback
Communiceren: Je vraagt goed feedback en kunt dit verwerken. Je zit hiermee op het vereiste niveau 

Onderzoeken: je hebt goed geprobeerd om nieuwe technieken toe te passen. Je zit hierbij op het vereiste niveau 

Vormgeven: Super nette volledige presentatie waarin je alles goed in beeld hebt gebracht. Goede processen, kleur en design keuzes. Je zit hiermee boven op het vereiste niveau 
Reflectie
Ik vond dit een leuke opdracht om uit te voeren. Ik heb een aantal nieuwe dingen geleerd over kleurentheorie en die kunnen toepassen. Ook heb ik mezelf uit kunnen dagen door een fullbody karakter te tekenen en deze uit te werken. Ik vond het wel jammer dat we voor mijn gevoel niet heel veel tijd kregen voor het uitwerken van het karakter. Ondanks dat ben ik tevreden met het eindresultaat. 

Ik heb dit werk gekoppeld aan het focusgebied vormgeven omdat ik vind dat ik tijdens het maken van deze opdracht het meeste ben gegroeid op het gebied van vormgeven. Ik heb veel geëxperimenteerd met verschillende technieken, ook heb ik gewerkt in photoshop en daarom mijn werkveld kunnen verbreden. 
Illustratie - Meet The Artist
Vormgeven
Dit was de eerste opdracht van het keuzedeel illustreren. Ik moest een 'Meet the Artist' maken over mezelf. Zodat mijn nieuwe medeleerlingen me beter zouden leren kennen. 
Ik ben begonnen met het maken van een aantal schetsen op papier, hierbij heb ik geoefend met poses tekenen en kijken naar verschillende lay-outs. 
Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om een pose te tekenen die niet zo statisch is, dat leek me een goede uitdaging voor deze opdracht.

Ik heb ook geëxperimenteerd met verschillende kleuren om te kijken welke het beste past bij mijn karakter. 
Na het uitwerken van het karakter ben ik aan de slag gegaan met het vormgeven van de lay-out. Ik heb nog een aantal kleine illustraties erbij gemaakt om mijn 'meet the artist' toch wat meer eigen te maken. 

Je ziet ook dat ik geëxperimenteerd heb met verschillende manieren waarop ik de boodschap duidelijk over kon laten komen.
Eindwerk
Feedback
Ik heb in magister geen feedback ontvangen over deze opdracht. In de les heb ik wel tussentijdse feedback gevraagd. De docent vond het goed dat ik zo veel had geëxperimenteerd. Ook vond hij het leuk vormgegeven. Hij heeft een goed beeld gekregen van wie ik ben. 
Reflectie
Ik vond dit een leuke opdracht om het keuzedeel illustreren mee te openen. Ik had wat moeite met de poses tekenen en het was wel een uitdaging. Maar ik heb wel weer extra dingen geleerd. 

Ik heb deze opdracht gekoppeld aan het focusgebied vormgeven omdat ik vind dat ik hierin het meeste ben gegroeid tijdens het maken van deze opdracht. Ik heb veel geëxperimenteerd. Ik heb veel schetsen gemaakt en dingen uitgeprobeerd. Zo merkte ik al snel dat dat echt invloed heeft op mijn eindwerk. Hierdoor is mijn eindwerk een stuk sterker geworden dan wat ik eerste instantie in gedachten had.  
Illustratie - Bookcover
Betekenis geven
Tijdens het keuzedeel illustratie hebben we de opdracht gekregen om een bookcover te illustreren voor een boek. Ik heb gekozen voor het boek 'De Avond is Ongemak'. We moesten ervoor zorgen dat de bookcover goed aansluit op de inhoud van het boek. Het moest een verhaal vertellen zonder gelijk het hele boek te verklappen. 
Ik ben begonnen met onderzoek doen naar het boek. Hierbij heb ik ontdekt waar het over gaat en wat er gebeurd in het boek. Ik heb een aantal hoofdelementen opgeschreven en toen ben ik aan de slag gegaan met het maken van concepten.

Alle concepten hieronder vertellen een verhaal, dit heb ik ook meegenomen in mijn uitwerking. 
Tijdens de lessen illustratie hebben we ook uitleg gekregen over compositie, dit heb ik gelijk meegenomen in mijn werk. Na het maken van de schets en line-art ben ik gaan kijken naar de diepte van mijn illustratie, hiervoor heb ik eerst een greyscale gemaakt. 

Ook heb ik rekening gehouden met de module lessen over kleurentheorie, ik heb dus gekozen om een kleurharmonie aan te houden. Vervolgens heb ik aan de hand van deze kleuren de greyscale kleur gegeven. 
Ik heb geprobeerd om veel details toe te voegen zonder dat het te druk werd. Ik heb ook gedacht aan hoe kleuren veranderen zodra ze onder water komen, dit heb ik ook toegevoegd in mijn werk. 

Ook heb ik veel geëxperimenteerd met tekst, ik heb gekeken naar de kleur van de tekst en onderzoek gedaan naar verschillende lettertypes. Zo heb ik een lettertype kunnen vinden die goed past bij het boek. 
Ik heb voor deze opdracht ook een aantal mock-ups gemaakt, deze kun je hieronder zien.
Eindwerk
Feedback
De bookcover ziet er netjes uit. Je compositie van de scene en tekst is erg goed. Alle elementen in de bookcover krijgen genoeg ruimte. Ook de kleur en de belichting in de cover werkt goed. 
Mijn klein puntje van kritiek zou zijn dat de schaats te licht is. Het procesdocument is helder, je laat duidelijke stappen zien. Let op dat je het procesdocument met een inleiding introduceert en daarbij kort de opdracht toe licht voor je begint. Op het eind zie ik 'eindresultaat' en 'mock-up' los van elkaar, maar dit zou één kopje kunnen zijn. Ook mag je bij het painten kleine aanpassing die niet enorm zijn weglaten, zodat het document niet te groot wordt. Cijfer G
Reflectie
Toen we de uitleg van de opdracht kregen vond ik het vrij moeilijk om op ideeën te komen, ik kende eigenlijk alle boeken niet. Na het onderzoek kreeg ik al gauw een aantal ideeën en ben ik gaan schetsen. Ik heb tijdens deze opdracht veel proces vast gelegd en ik zie progressie in mijn manier van denken. Ook heb ik nieuwe dingen geleerd zoals compositie en het maken van een mock-up. Ik ben tevreden met mijn eindresultaat en dit is zeker een goede toevoeging aan mijn portfolio. 

Ik heb dit werk gekoppeld aan het focusgebied betekenis geven omdat ik voor mijn gevoel sterke concepten heb gemaakt en deze met een goede onderbouwing kan uitleggen. Ook heb ik gekeken naar manieren waarop ik mijn werk kwalitatief goed kon maken. Ik heb nieuwe dingen geleerd en deze gelijk verwerkt in mijn illustratie. Als ik moeite had met iets ging ik kijken naar verschillende andere opties en denken in oplossingen. Ik denk dat ik mijn illustratie echt een betekenis heb gegeven. 
Project - Infographic Sportcenter Balance
Onderzoeken
Tijdens de Project lessen was het de opdracht om voor een bedrijf iets te maken wat bij het bedrijf aansluit en toch een toevoeging is aan mijn eigen portfolio. Ik heb hierbij gekozen voor Studio van Laar. Ik heb in zijn stijl een infographic gemaakt voor de plek waar ik sport. 
Ik ben begonnen met het doornemen van de opdracht, hierbij heb ik voor mezelf een aantal leerdoelen opgesteld. In het begin begreep ik niet zo goed wat er van me verwacht werd en moest ik wat hulp vragen aan de docent. Ik heb hierbij nuttige informatie ontvangen en ben gelijk aan de slag gegaan.

Ik ben begonnen met het onderzoeken van het bedrijf, ik heb hiervoor verschillende media gebruikt en gekeken naar actuele informatie. 
Ook heb ik zelf de probleemstelling kunnen ervaren. Dit heb ik ook meegenomen in mijn onderzoek.
Vervolgens heb ik schetsen gemaakt binnen de stijl van Studio van Laar en heb ik feedback gevraagd aan mede leerlingen over welk concept het sterkste is. Hierbij heb ik advies gekregen om de twee illustraties overeen te laten komen. Deze feedback heb ik meegenomen in mijn proces.

Na het maken van de schets ben ik aan de slag gegaan met de line-art, deze heb ik gemaakt in de stijl van Studio van Laar. Ik heb kleuren gebruikt van de huisstijl van Sportcenter Balance. Zo past het goed binnen hun huisstijl. 
Je ziet ook dat ik geëxperimenteerd heb met verschillende manieren waarop ik de boodschap duidelijk over kon laten komen. Maar toch ben ik binnen de huisstijl gebleven. 
Eindwerk
Feedback
Onderzoeken: Het onderzoek verliep goed, hoewel je in het begin niet wist hoe je het moest aanpakken. Je hebt docenten erbij betrokken om je te helpen. 

Vormgeven: De stijl van Studio v Laar was gelinkt aan je eigen sport/fitness.

Zelfontwikkeling: Je hebt jezelf uitgedaagd door iets te maken wat je nog nooit eerder had gedaan. Het zou helpen om meer te itereren en overleggen met docenten. Je hebt goed gekeken naar de huisstijl, maar het zou nuttig zijn om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuwe ideeën. Tip: Probeer in je volgende periode aan je grafische skills te werken.
Reflectie
Ik vond het moeilijk om van start te gaan met deze opdracht want ik snapte niet echt wat er nou van mij verwacht werd. Na wat hulp van de docent ben ik aan de slag gegaan en had ik gelijk een idee. Ik vond het leuk om een keer wat anders te maken dan wat ik normaal maak. Het is dan ook een goede toevoeging aan mijn portfolio. Ook heb ik weer nieuwe dingen geleerd in Photoshop en heb ik dus mijn werkveld kunnen verbreden. 
Ik heb deze opdracht gekoppeld aan het focusgebied onderzoeken omdat ik vind dat ik goed aan de slag ben gegaan met deze opdracht, toen ik iets niet begreep ben ik er dieper op in gegaan of heb ik advies gevraagd aan de docent. Ik heb voor deze opdracht veel onderzoek moeten doen en hiervoor heb ik ook verschillende media gebruikt. Ik ben op zoek gegaan naar relevante informatie en deze heb ik kunnen verwerken in mijn eindwerk. 
Skill 4.5 - Meet MAT
Zelfontwikkeling
Tijdens deze module gingen we kennis maken met het programma Substance Painter. We kregen hier voor een template genaamd 'Meet MAT'. Het was de bedoeling om Meet MAT eigen te maken. En zo ook kennis te maken met het programma. 
Ik heb bij deze opdracht helaas niet zo veel proces kunnen vastleggen omdat de free trial van substance painter was verlopen. Ik heb gelukkig wel een aantal proces foto's kunnen maken. Hieronder zie je dat ik geëxperimenteerd heb met verschillende poppetjes. Ik heb verschillende technieken gebruikt om echt kennis te maken met het programma. 
Door uitval van de lessen heb ik een groot deel aan uitleg gemist. We zouden eigenlijk uitleg krijgen over belichting in blender maar die hebben we dus niet gehad. Ik heb toch ervoor gekozen om zelf wat te oefenen met belichting in blender. Daar ben ik best tevreden mee. 
Eindwerk
Feedback
Ik heb op magister geen feedback ontvangen maar in de les wel. De docent vond het goed dat ik veel heb geëxperimenteerd met verschillende technieken. Hij zei dat het niet erg was dat ik weinig proces heb kunnen vastleggen omdat alle leerlingen het probleem hadden met de free trial. Hij vond het goed dat ik toch in blender heb geoefend met licht ondanks dat het niet was uitgelegd. 
Reflectie
Ik vond het idee van de opdracht leuk maar de uitvoering ging niet helemaal zoals geplanned, door veel uitval is de helft niet uitgelegd. Er was ook geen deadline besproken in de les maar deze werd 2 dagen van te voren op teams gezet zonder duidelijke instructie. Ik had de textures gelukkig al geëxporteerd anders had ik helemaal geen proces kunnen inleveren omdat de free-trial verlopen is. 
Ik vond het wel leuk om kennis te maken met substance painter, en ik heb ook een goed beeld gekregen van het programma.

Ik heb deze opdracht gekoppeld aan het focusgebied zelfontwikkeling omdat ik mezelf heb opengesteld om iets nieuws te leren. Ik heb mezelf uitgedaagd en daardoor progressie gemaakt in mijn werk. Ondanks de tegenslagen heb ik het programma substance painter op een leuke manier leren kennen. Ik heb geprobeerd om mijn werk zo goed mogelijk in beeld te brengen. Het lijkt me leuk om nog meer over dit programma te leren zodat ik het kan gebruiken in toekomstig werk. 
Wat was mijn belangrijkste ontwikkeling?
Ik vind dat ik het meeste ben gegroeid in het gebied van vormgeving. Ik heb mezelf uitgedaagd door veel te experimenteren en nieuwe dingen te leren over compositie/kleurentheorie. Dit heb ik ook goed kunnen toepassen op mijn werk. Als ik kijk naar wat ik in het begin van deze periode heb gemaakt en nu zie ik duidelijke vooruitgang. 
Hoe ben ik gegroeid tijdens deze periode?
Ik vind dat ik mijn onderzoek goed heb gedaan. Ook blijf ik niet te lang hangen in bepaalde keuzes waardoor ik geen tijd verspil. Ik zie duidelijk progressie in mijn werk en mijn manier van denken. Ook stel ik me open om nieuwe dingen te leren. 
Waar kan ik nog op verbeteren?
Ik zou graag de volgende periode wat meer feedback vragen aan docenten en medeleerlingen. Ik heb deze periode ook feedback gevraagd maar voor mijn gevoel niet genoeg om het beste te halen uit mijn werk. Ook zou ik graag mijn skills verder willen ontwikkelen. 

Schouw - Periode 5 - Nanna Rond
Published:

Schouw - Periode 5 - Nanna Rond

Published: