user's avatar
Vorstelijk Tafelen in Nederland
In 2014 is Nederland jarig en vieren wij het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. In die tweehonderd jaar is veel bereikt. Alleszins reden voor het kabinet Rutte I om in 2011 een Nationaal Comité in te stellen onder leiding van Ank Bijleveld-Schouten om feestelijke en bijzondere bijeenkomsten te organiseren waarbij de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en van onze democratie (politiek en maatschappelijk) centraal staan. Het Nationaal Comité organiseert en coördineert tussen november 2013 en oktober 2015 de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.
 
Onderdeel van de viering is de culinaire manifestatie “Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal staat. Aan deze manifestatie werken veel restaurants, musea, verzorgingshuizen maar ook de Nederlandse krijgsmacht mee.
 
Ter ondersteuning van deze manifestatie is dit jaar het boek “Vorstelijk Tafelen in Nederland" uitgegeven.
Dit verrassend kook-kijk-en leesboek geeft een boeiend overzicht van onze eetcultuur en de geschiedenis van de Nederlandse Kookkunst. Het rijk geïllustreerde boek begint bij de jaartelling en bereikt een eerste mijlpaal in 1593 als van de geneesheer en hobbykok Carolus Battus uit Dordrecht de eerste in Nederland gedrukte receptenbundel verschijnt. De ontwikkeling van de Nederlandse keuken door de eeuwen heen wordt in beeld gebracht aan de hand van prachtige eettaferelen van beroemde Hollandse Meesters uit de collecties van het Rijksmuseum, van Googh Museum, Amsterdam Museum en Museum Boymans van Beuningen. Maar ook met zeldzame authentieke menukaarten, nostalgische reclameaffices en tientallen historische foto’s uit de archieven van het ANP evenals smakelijke anekdotes en bijzondere interviews. Nooit eerder werden zoveel jaren vaderlandse kookgeschiedenis in woord en beeld beschreven en niet eerder waren zoveel culinaire deskundigen bereid mee te werken.
Presentatie boek “Vorstelijk Tafelen in Nederland" op paleis het Loo
Oud-Premier Dries van Agt
Overhandiging van het boek aan Ank Bijleveld-Schouten,
door de schrijvers Janny de Moor, Nico de Rooij en Albert Tielemans
Overhandiging van het boek aan Oud-Premier Dries van Agt,
door Nico de Rooij en Simon van der let (uitgever)
Uitzending ShowNieuws SBS6 op 5 mei 2014
Uitzending ShowNieuws SBS6 op 5 mei 2014
Uitzending ShowNieuws SBS6 op 5 mei 2014
Project during worktime at Van der Let & Partners Identity.
My contribution: Cover Design, Layout Design
256 pages, 206 x 286 mm
Year: 2014

THANK YOU FOR WATCHING THIS PROJECT!
Vorstelijk Tafelen in Nederland
7
138
0
Published:

Vorstelijk Tafelen in Nederland

Book design "Vorstelijk Tafelen in Nederland", 256 pages, 206 x 286 mm
7
138
0
Published: