Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

Una piazza per Gaggiano

  • 94
  • 3
  • 0
  • Submission for a Design Competition done togheter with Mario Tortorici and Fabio Tienforti.
    An anonymus parking in a little urban centre in Milano's Hinterland had to be turned into a piazza, mantaining the same parking places and improving the commercial fronts.

    The main feature of the project is to minimize the asphalt's surface by turning the circulation system from a rotatory to a straight road in the middle of the area, with parking at both sides.
    This allows to create two linear public spaces along the commercial fronts, served by urban furnitures featuring ligths, green areas, water, seats and bike parking.

    Year: 2007
    5th place and honorable mention
  • The light element is recalls a tree and his roots allow the bike parking.