Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

Casa F., Porto Cervo, Sardinia (I)

  • 60
  • 4
  • 0
  • House F.
    Porto Cervo (SS-OT), Italy, 2012 
  • The house is the last unit of a complex ina beautiful site with a view on the harbour.
    This simple refurbishment has its focal point on the new canopy at the outside, taht provieds and extension of the living space towards the sea.
    While local regulations put sever constraints about the materials of the outside, like granit stone and recycled roff tiles, there was a certain freedom in the shaping of the ceiling of the balcony, that became a plywood surface folded in order to blend the strong light on the outside with the darker shade inside.
    The structure of the canopy, usually two main wooden beams supporting a secondary roof structure, was inverted to gain a wider view towards the sea.
     
  • View from the garden, showing the transition from light to shadow obtained by folding the plywood ceiling of the canopy.
  • Detail of the playwood folds and of the gradient of shadow. 
  • View of the ceiling of the canopy, showing its thin, straight edge and part of the upper metal flashing.
  • View of the ceiling of the canopy and of the primary beams. The small squares are lamps.
  • View from the garden, showing the transition from light to shadow obtained by folding the plywood ceiling of the canopy.
  • Detail of the playwood grain and of the sharp flashing against the summers ky.