Project Views
476
Appreciations
6
Followers
3
Following
4
Voor mij is architectuur meer dan het ontwerpen van gebouwen, het vak is in mijn ogen veel breder dan dat. Architectuur houdt ook niet op bij de buitenkant van een gebouw. Vandaar dat ik bijvoorbeeld ook meubels ben gaan ontwerpen, in serie of geïntegreerd in een project, op maat en eenmalig.

Of het nu gaat om… Read More
Voor mij is architectuur meer dan het ontwerpen van gebouwen, het vak is in mijn ogen veel breder dan dat. Architectuur houdt ook niet op bij de buitenkant van een gebouw. Vandaar dat ik bijvoorbeeld ook meubels ben gaan ontwerpen, in serie of geïntegreerd in een project, op maat en eenmalig.

Of het nu gaat om een appartementengebouw, een villa of een tafel, uiteindelijk komt het bij al mijn ontwerpen terug op het detail. Ludwig Mies van der Rohe verwoordde het zo: “God is in the details.” En dat inspireert mij. Voor ieder ontwerp is een sterk concept nodig, maar dat concept komt nooit goed uit de verf zonder de juiste aandacht aan het detail te geven.

Ontwerpen maak ik met passie, via details streef ik naar perfectie.

Het is deze instelling waardoor ik met De Ontwerpdivisie ook gevraagd wordt om als probleemoplosser of ‘interim-ontwerper’ op te treden voor andere architecten of aannemers. Voor opdrachtgevers, professioneel en particulier, is dat een geruststellende gedachte: Door de Ontwerpdivisie er bij te betrekken krijgt u een ontwerp dat met passie is ontworpen en met zorgvuldigheid is uitgewerkt. Read Less
  • Owner, Architect
    De Ontwerpdivisie — Netherlands
  • Architect, Projectmanager
    Architectuurbureau Sluijmer En Van Leeuwen — Netherlands
  • Teacher first year students
    Technische Universiteit Delft — Delft, Netherlands
View Full Resume
De Ontwerpdivisie is een architectenbureau in Utrecht. Naast architectuur is de Ontwerpdivisie gespecialiseerd in het ontwerpen van meubels. Wij hebben een heldere visie: Kracht door Eenvoud. Wij houden niet van onnodige complexiteit of versiering, juist wel in de kracht van het weglaten.
Op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie: Meubels en architectuur. Maar het is onze overtuiging dat ieder ontwerp – groot of klein – met dezelfde precisie en aandacht uitgewerkt moet worden. Architectuur en meubels kunnen elkaar dan enorm versterken. In het verleden zijn er veel inspirerende archit… Read More
Op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie: Meubels en architectuur. Maar het is onze overtuiging dat ieder ontwerp – groot of klein – met dezelfde precisie en aandacht uitgewerkt moet worden. Architectuur en meubels kunnen elkaar dan enorm versterken. In het verleden zijn er veel inspirerende architecten geweest die wereldberoemde meubels hebben ontworpen, maar ook andersom: Meubelontwerpers die wereldberoemde gebouwen hebben ontworpen.

Voorbeelden hiervan zijn Ludwig Mies van der Rohe, Le Corbusier, Charles en Ray Eames en natuurlijk Gerrit Rietveld.
Het is niet toevallig dat deze ontwerpers tot de grootste inspiratiebronnen van De Ontwerpdivisie behoren.

Deze ontwerpers waren ook stuk voor stuk technisch zeer vaardig. Een kwaliteit die onmisbaar is voor een goede architect. Ook de Ontwerpdivisie streeft altijd naar de beste technische oplossing en het mooiste detail. Samen met een sterk concept, op maat voor de opdrachtgever of eindgebruiker, vormt deze technische vaardigheid het fundament dat leidt tot ontwerpen die er toe doen.

De Ontwerpdivisie ontwerpt meubels op maat, in opdracht en vanuit eigen initiatief. Voor de tafel ‘Tavolo Livelli’ – gelaagde tafel met opbergruimte – ontving De Ontwerpdivisie een bronzen A’Design Award.
Read Less
Member since: