Project Views
250
Appreciations
21
Followers
1
Following
0
Consulting
Mijn naam is Nick Lemmens.
Ik krijg passie en energie van het werken met mensen die het beste uit zichzelf naar boven willen halen. De “vlammetjes in de ogen brengen” blijft mij iedere keer weer fascineren.
Het is zo geweldig om mensen, individueel en in teams, te activeren en te stimuleren om hun eigen compete… Read More
Mijn naam is Nick Lemmens.
Ik krijg passie en energie van het werken met mensen die het beste uit zichzelf naar boven willen halen. De “vlammetjes in de ogen brengen” blijft mij iedere keer weer fascineren.
Het is zo geweldig om mensen, individueel en in teams, te activeren en te stimuleren om hun eigen competenties in te zetten, en daardoor fantastische doelen te bereiken.

Vanuit vorige functies binnen de overheid ben ik veelvuldig en langdurig in het buitenland werkzaam geweest voor de Koninklijke Marechaussee en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Diverse Ambassades in Noord-Afrika en verschillende landen, waar cultuur-religieuze escalaties het dagelijks leven bepaalden, zijn lange tijd mijn werkplek geweest. In deze landen heb ik, vaak onder stressvolle omstandigheden, teams aangestuurd waarbij het benutten van individuele competenties van essentieel belang was voor het teambelang en het behalen van de opdracht. Juist in die periode is bij mij de interesse geboren om mijzelf verder te willen ontwikkelen op het coachen en begeleiden (counselling) van mensen die het mooiste en beste uit zichzelf naar boven willen halen en benutten.

Nadat ik de NLDA (Nederlandse Defensie Academie) had afgerond ben ik naast mijn werk als Officier bij de Koninklijke Marechaussee de opleiding "Coachen voor Professionals" gaan volgen aan de School voor Coaching te Leiden. Deze opleiding van één jaar heeft mij nóg nieuwsgieriger gemaakt naar het coachvak en geleid tot de beslissing om daar ook professioneel mee te gaan werken. Voor veel mensen was het al bekend terrein maar voor mij werd eens te meer duidelijk dat coachen niet zo maar een tool is waarbij je geïnteresseerd wat vragen stelt maar dat coachen een schat aan mogelijkheden heeft en geeft om "de ander" bewust te laten worden in zijn vaak onbewuste gedachtepatronen.

In de periode die daarop volgde heb ik ruimschoots ervaring opgedaan in het reorganiseren, herformeren en borgen van processen in een, nieuw vorm te geven, middelgrote organisatie. Ik werd namelijk gedurende vier jaar verantwoordelijk voor het reorganiseren van vier gedecentraliseerde locaties tot één grote centrumlocatie. Daarbij heb ik de proces lijnen uitgezet en ben hoofdverantwoordelijk leidinggevende geweest voor de ongeveer 200 mensen die daarbij betrokken waren. Team processen, groepsdynamica, cultuurverandering en individuele coaching zijn in een dergelijk proces aan de orde van de dag waarbij ik in aanraking kwam met een aantal verandermanagers. Door deze ontmoetingen en ervaringen ging ik gevoel krijgen bij nog een ander facet binnen de management wereld, en wel consulting.

Uiteindelijk had het virus mij zo te pakken dat ik wederom een verdiepingsslag wilde maken en dat heeft er toe geleidt dat ik aan de Universiteit van Utrecht, "Counselling, Coaching and Consulting" ben gaan studeren.

Deze ervaringen met elkaar gecombineerd maken dat ik het meer dan geweldig vind om met mensen en teams te werken die het mooiste uit zichzelf naar boven willen halen in de ruimste zin van het woord. Het mooie van het werken aan en met competenties is dat het volledig los staat van status of functie. Of je nu directeur bent van een groot bedrijf of de medewerker in de garage, het gaat over het diepere mens zijn en om je competenties in te zetten in het dagelijks leven, waarbij het dus niet uitmaakt waar je je bevindt op de maatschappelijke ladder.

Op dit moment geef ik, naast mijn werkzaamheden als niQoaching, leiding aan een team van ongeveer veertig professionals bij de Koninklijke Marechaussee.

Mijn kracht ligt in het, op een onorthodoxe soms confronterende wijze, begeleiden, trainen, stimuleren en coachen van mensen en teams.

Ik hoop u gauw te kunnen spreken.

Wellicht tot binnenkort.
Nick Lemmens Read Less
Member since: