Add to Collection
About

About

Environmental design for Laboratório Central da EPAL, 2010 – Lisboa, Portugal SEGD - Merit Award ("WATER FORMULA" – EPAL)
Published:
Water Formula
 

The graphic world of chemical equations is transferred onto the wayfinding system, through contractionof names and scale differences. On the floor of the laboratories, large areas are identified by large-scale applications, suitable for distant reading.
Color fills in some areas of the building were made to simplify and organize visual space. The usage of colorjust on one side of the corridors and intersections is an example of this guidance support.
A vibrant and bright blue was selected to liven up the interior corridors.
In the parking floor, the blue wall always on the side of the driver, simplifies the logic and perception of space. With the natural development of the process of signage was born the identity of the building, the contraction “Lab C”, as a chemical formula.
 
 
Laboratório Central da EPAL, 2010, Lisboa, Portugal
Environmental
Client: EPAL
Partners: Gonçalo Byrne Arquitectos
Design director: Nuno Gusmão, Pedro Anjos
Designers: Mário Videira, Joana Gala
Photos: RGFA