High Line
6111
518
13
Add to Collection
About

About

The High Line is an elevated railroad reclaimed as an extraordinary public space, a connector of neighborhoods and a new model for the ‘greening’… Read More
The High Line is an elevated railroad reclaimed as an extraordinary public space, a connector of neighborhoods and a new model for the ‘greening’ of the urban environment. It is creating a new way of seeing the city and is recognized as an icon for innovative design and sustainability. It has always been our position to respect the innate character of the High Line itself; to capitalize on what is already there and to "grow" something new out of something old. The mantra throughout the design process was ‘‘Keep it Simple, Keep it Wild, Keep it Slow, and Keep it Quiet’. The intent was not to overdesign the park with elaborate interventions, but rather amplify the existing context and design it as an immersive experience, episodic walk and surreal journey in the City. In this project, preservation and innovation come together through the adaptive reuse of the existing structure as a new, compelling, one-of-a kind recreational amenity and public promenade. Read Less
Published:
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
photo credit: Iwan Baan
The High Line is an elevated railroad reclaimed as an extraordinary public space, a connector of neighborhoods and a new model for the ‘greening’ of the urban environment. It is creating a new way of seeing the city and is recognized as an icon for innovative design and sustainability.

It has always been our position to respect the innate character of the High Line itself; to capitalize on what is already there and to "grow" something new out of something old. The mantra throughout the design process was ‘‘Keep it Simple, Keep it Wild, Keep it Slow, and Keep it Quiet’. The intent was not to overdesign the park with elaborate interventions, but rather amplify the existing context and design it as an immersive experience, episodic walk and surreal journey in the City. In this project, preservation and innovation come together through the adaptive reuse of the existing structure as a new, compelling, one-of-a kind recreational amenity and public promenade.
 
with Diller Scofidio + Renfro, Piet Oudolf, L’ Observatoire International, Robert Silman Associates, Buro Happold, Pine & Swallow, Northern Designs