The Coast, Sentosa, Singapore

  • 880
  • 74
  • 3
  • Situated at the residential enclave of the Sentosa Cove, The Coastat Sentosa is a celebration of a world class living experience. It is the onlyresidential building that has access to the panoramic vista of the South ChinaSea.

    Based on a curvilinear architectural form, the landscape and itssurroundings are tailored to reflect perfect curves and circular forms. The hardscapegeometry reflects pure curves and circular forms in different elements likestepping stones, floating planters, green mounds, outdoor pavilions, Jacuzzis,view platforms, etc. The landscape lighting, integral to the ambience of theplace sensitively complements the tranquil mood of the design. Indirect lightingenhances and punctuated the early evening views to the ocean. Hidden lightingkeeps the pathways and facilities well lit; fun lighting done around the waterfeatures and pavilion areas add interest to the landscape spaces.

    In all its extravagance, The Coast presents a soothing livingexperience diverted away from the hustle and bustle of city living.