Add to Collection
About

About

This new home came with multiple restrictions including a steep site, tight building lines and an unusual access point. Our approach was to work… Read More
This new home came with multiple restrictions including a steep site, tight building lines and an unusual access point. Our approach was to work with the contours, reducing the amount of cut and maximise the views down the valley.The horizontality of the elevation broke the height of the building down, allowing it to integrate into the landscape. The large mechanical screens all fold into one area transforming the facade through the day. Read Less
Published:
THE EXECUTIVE HOUSE 1

PROGRAM: RESIDENTIAL
LOCATION: THE EXECUTIVE ESTATE, UMHLANGA, SOUTH AFRICA
SIZE: 750m²
 
This new home came with multiple restrictions including a steep site, tight building lines and an unusual access point.
 
Our approach was to work with the contours, reducing the amount of cut and maximise the views down the valley.The horizontality of the elevation broke the height of the building down, allowing it to integrate into the landscape. The large mechanical screens all fold into one area transforming the facade through the day.