Add to Collection
About

About

architecture: Filipe Melo Oliveira photography: FG+SG client: private area: 82 m² cost: 28.300 € work: Apr 2010 - Jul 2010 The project concerns … Read More
architecture: Filipe Melo Oliveira photography: FG+SG client: private area: 82 m² cost: 28.300 € work: Apr 2010 - Jul 2010 The project concerns the renovation of a mid-twentieth century apartment in the neighborhood of Alvalade, in Lisbon, for a young couple. The aim of the project was to preserve the aesthetic memory of what was once a mid-twentieth century apartment, within the specific urban context of Alvalade, maximizing the use of space with functional and organizational changes, updates to the level of materials and equipment, enabling a more contemporary way of inhabiting the space. The footer, the original moldings and the old wood parquet flooring are the three aspects that allow more objectively the reinterpretation of the flat and form the conducting wire that tells the story of the house. A traffic yellow volume in the kitchen, a dark grey in the living room and another one in a turquoise toilet, will comply and characterize some areas, marking the image of this apartment. Read Less
Published: