Add to Collection
About

About

Located within the Simbithi Eco-Estate, this family home was designed to work with the contours of the steep site to minimize impact on the lands… Read More
Located within the Simbithi Eco-Estate, this family home was designed to work with the contours of the steep site to minimize impact on the landscape. Great emphasis was placed on maintaining the magnificent indigenous trees, blending the built environment with the natural. The total width of the site was utilised to maximize view toward the ocean. The angled roof and high level windows capture views into the forest. Read Less
Published:
SIMBITHI HOUSE 1

PROGRAM: RESIDENTIAL
LOCATION: SIMBITHI ECO-ESTATE, BALLITO, SOUTH AFRICA
SIZE: 320m²
 
Located within the Simbithi Eco-Estate, this family home was designed to work with the contours of the steep site to minimize impact on the landscape. Great emphasis was placed on maintaining the magnificent indigenous trees, blending the built environment with the natural.

The total width of the site was utilised to maximize view toward the ocean. The angled roof and high level windows capture views into the forest.