Add to Collection
About

About

Renova is a deep retrofit company. The brief was to create a space which would successfully portray the company’s services whilst providing a p… Read More
Renova is a deep retrofit company. The brief was to create a space which would successfully portray the company’s services whilst providing a practical working environment for its employees. The main design objective was to ensure that the spatial and technical information was showcased in a way that would be unintimidating, relevant and clear to the average homeowner (the target market). The clean, geometric spatial plan divided up the space into the three sections, with the reception, meeting room and office running the full length on the right hand side, the show home to the front and the technical information to the rear. The finishes were kept raw yet sharp and professional. The dark grey timber floor contrasts beautifully against the white plaster walls, reinforcing the geometry of the plan. The exposed concrete ceiling mirrors the circulation path, drawing the eye further into the space. The finishes within the show home were carefully considered to ensure the design was individual and current yet inclusive and achievable. The design also included a considerable amount of bespoke joinery, including a walk-in-wardrobe, an island unit, reception and meeting room storage and a media and log storage system for the living room. While each individual space is defined through materials and finishes, the spaces remain open to one another to maintain a continuous flow throughout the space. The Show House comprises of a kitchen, living room, en suite bathroom, main bathroom and walk-in-wardrobe. A common complaint by Clients is the inability to visualise spaces and relate them to their own homes. For this reason, the scales of the rooms were kept to realistic proportions. The style and finishes within the Show House were carefully considered so that they were aspirational yet achievable. The overall design was kept clean and simple, with strong linear forms which create a neutral yet professional base. From a sales perspective, the showroom acts as an important sales tool for Renova. It provides an appealling environment where staff can discuss the benefits of their services and skills and allows prospective customers to get an honest feeling for what Renova does and can provide. Read Less
Published:
Living area in Renova showroom with bespoke under hearth joinery and fireplace wall
Main bathroom - This is based on the size of traditional Irish bathrooms. Tiles alcoves offer space for cosmetics and towels
Based on standard en-suite sizes, this playful en-suite shows what can be done when complimenting tiles are mixed together.
View from the en-suite out to the entrance of the showroom
View from the entrance to the showroom. Tile display and bespoke kitchen can be seen
View of finished station, tile display, kitchen and reception area
View of bespoke kitchen and finishes station. The finishes station is designed to house various samples. It is a work space for the client and the designer
Bespoke meeting room joinery
Finishes station
Renova is a deep retrofit company based in Ireland. The brief was to create a space which would successfully portray the company’s services whilst providing a practical working environment for its employees.   The main design objective was to ensure that the spatial and technical information was showcased in a way that would be unintimidating, relevant and clear to the average homeowner (the target market).  The clean, geometric spatial plan divided up the space into the three sections, with the reception, meeting room and office running the full length on the right hand side, the show home to the front and the technical information to the rear. The
finishes were kept raw yet sharp and professional. The dark grey timber floor contrasts beautifully against the white plaster walls, reinforcing the geometry of the plan. The exposed concrete ceiling mirrors the circulation path, drawing the eye further into the space.
 
The finishes within the show home were carefully considered to ensure the design was individual and current yet inclusive and achievable. The design also included a considerable amount of bespoke joinery, including a walk-in-wardrobe, an island unit, reception and meeting room storage and a media and log storage system for the living room. While each individual space is defined through materials and finishes, the spaces remain open to one another to maintain a continuous flow throughout the space.  The Show House comprises of a kitchen, living room, en suite bathroom, main bathroom and walk-in-wardrobe. A common complaint by Clients is the inability to visualise spaces and relate them to their own homes. For this reason, the scales of the rooms were kept to realistic proportions. The style and finishes within the Show House were carefully considered so that they were aspirational yet achievable. The overall design was kept clean and simple, with
strong linear forms which create a neutral yet professional base.
 
From a sales perspective, the showroom acts as an important sales tool for Renova. It provides an appealling environment where staff can discuss the benefits of their services and skills and allows prospective customers to get an honest feeling for what Renova does and can provide.
Plan of showroom