Add to Collection


Extending the park

The strategy proposes to join the site with the center of Reus. This connection links the park Sant Jordi with the cemetery, creating a continuous green strip that serves as a link between the urban and the rural.
It covers the railway line, saving the gap while eliminating the limit pedestrian, eliminating barriers creating connections and placing the shops and facilities in urban connections to create uneven access to facilities from different levels.
The apartments offer two distinct faces, creating urban fabric to the Sant Joan and more organic forms into the park, so the sun is also used for both housing and gardens. From the park you will see a sequence of spaces to access to housing, strengthening the relationship between neighbors.
It is proposed to recover the fields planting, Reus has been and is an agricultural town, so sustainable housing are proposed, based on micro, back to localism against globalization.

To see the project expanded: