Primary School, London
19754
1105
39
Add to Collection
About

About

Working with the Department for Children, Schools & Families as part of the Space for Personalised Learning project DEGW researched & designed a … Read More
Working with the Department for Children, Schools & Families as part of the Space for Personalised Learning project DEGW researched & designed a fully realised space that can evolve in response to creating a more personalised approach to learning. Read Less
Published:
Primary School Design
London
Designed by me while working at DEGW.

Working with the Department forChildren, Schools & Families as part of the Space for Personalised Learning project, a number of pilot spaces are being created in selected schools, each space reflecting the school's interpretation of Personalised Learning.  We researched & designed afully realised space that can evolve inresponse to creating a more personalisedapproach to learning.

This school is a small, multicultural, multiracial one-form entry school housed in a Victorian triple-decker building in near central London. Many of the pupils are from disadvantaged backgrounds and several initiatives have been undertaken by the school aiming to increase the pupils' readiness to learn through developing their social and emotional well being, enabling them to realise their full potential.

An educational brief was developed in workshops with pupils, teachers and governors. A sample of the school's ‘Enquiry-based Creative Curriculum’ was studied and the activities they wished to foster were identified based around pedagogical change towards a more collaborative learning environment.

-

Photography by Hufton+Crow;
http://www.huftonandcrow.com/

Further reading;
http://www.space4pl.org/index.php/home/projects-new/west-hill/what-we-did

http://www.bdonline.co.uk/buildings/bd-reviews/degw%E2%80%99s-personalised-learning-research-project/5000988.article