Add to Collection
About

About

A Pesoo célja egy személyiség és kompetencia alapú online kiválasztási rendszer létrehozása, mely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók egyéniségü… Read More
A Pesoo célja egy személyiség és kompetencia alapú online kiválasztási rendszer létrehozása, mely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók egyéniségüknek megfelelő munkaköröket tölthessenek be. Read Less
Published:
A Pesoo célja egy személyiség és kompetencia alapú online kiválasztási rendszer létrehozása, mely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók egyéniségüknek megfelelő munkaköröket tölthessenek be.
 
A munkavállalók 80%-a nem a személyiségének és erősségeinek megfelelő munkakörben dolgozik. Ez magas fluktuációhoz és csökkenő teljesítményhez vezet. A jelenlegi önéletrajz alapú kiválasztási rendszer nem hatékony, és az igazi tehetségeket gyakran már az első kör előtt kiszűri. A hagyományos személyiségtesztek és AC-k pedig túl költségesek.
 
A Pesoo alapja egy licenszelt tesztrendszer és a mögé felépített online felület. Az álláskeresők számára egy 30 perc alatt kitölthető személyiségtesztet biztosít. A jelentkezők a teszt számszerűsített eredményeivel, a személyiségüket és erősségeiket kihangsúlyozva jelentkezhetnek állásokra. A cégek a munkakörhöz szükséges legfontosabb személyiségjegyekre kereshetnek a kiválasztási folyamat során. Ez a rendszer egy nagyon hatékony alternatívát kínál az önéletrajz alapú kiválasztási módszerhez képest, főleg azoknál a munkaköröknél ahol a jelölt személyisége fontosabb mint a szakmai tapasztalat. A Pesoo rendszere integrálható lesz már meglévő HR-es rendszerekbe és szakmai közösségi hálózatokba.