Add to Collection
About

About

This project was designed to show in each space an alternative & urban concept while meeting the needs of an art school. This set the tone for th… Read More
This project was designed to show in each space an alternative & urban concept while meeting the needs of an art school. This set the tone for the generation of creative solutions including the use of de-contextualized elements. Wood pallets were used to generate tables, ads and shutters, taking advantage of their perforations that provide privacy as well as transparency to the office areas. Read Less
Published:
Malva

PESTANHOL make up school + studio
Proyecto de interiores + ejecución de proyecto
Interior design + project management

Ubicación - Location
Paseo Cuesta Bonita
Querétaro, Qro. México

Autores - Authors
MALVA interiorismo - arquitectura
Rocío Soto + Iliana Reyes

Fecha - Date
2012

Superficie - Area
200m2

Este proyecto debía proyectar en cada uno de sus espacios un concepto urbano y alternativo y a su vez responder a las necesidades de una escuela de arte. Lo anterior marcó la pauta para la generación de soluciones creativas incluyendo elementos descontextualizados como tarimas de obra para generar mesas, anuncios y celosias con huecos que dan privacidad y a su vez transparencia a los cubículos de oficinas.
La versatilidad del espacio y de sus muebles permite un salón de clases con distribuciones distintas, un cilindro de tela funge como probador en medio del salón, así como pizarrones móviles que dan múltiples posibilidades a actividades del lugar. Elementos cómo un perchero de ligas, una lámpara de mangueras y muebles móviles para maquillaje dan un toque divertido al espacio.

La paleta de colores va de los tonos grises a los turquesa pasando por un muro rosa mexicano al centro del proyecto. Los muros de distintos colores se vinculan a través de un mural que cobra vida al salir a la terraza.


This project was designed to show in each space an alternative & urban concept while meeting the needs of an art school. This set the tone for the generation of creative solutions including the use of de-contextualized elements. Wood pallets were used to generate tables, ads and shutters, taking advantage of their perforations that provide privacy as well as transparency to the office areas.

The versatility of the space and its furniture allows a classroom with different distributions. A purple fabric cylinder serves as a dressing area in the middle of the room and mobile blackboards provide multiple possibilities for different activities to take place simultaneously. Elements such as a rack of rubber bands, hose-lamps and mobile makeup furniture give a fun touch to the space.

The color palette ranges from gray to turquoise to a Mexican pink wall at the center of the project. The walls of different colors are linked through a painted mural that comes to life at the exterior terrace.
Photographs by: Jorge Soto