Mollet del Vallès General Hospital
6689
275
13
Add to Collection
About

About

First of all, by taking advantage of the slope of the site, the new Public General Hospital was approached as a predominantly horizontal structur… Read More
First of all, by taking advantage of the slope of the site, the new Public General Hospital was approached as a predominantly horizontal structure with volumes that unfold over the terrain in a staggered sequence as a way by which to reduce the visual impact of the building. Secondly, the volumes are organized around interior garden patios that provide light and ventilation. Finally, a large public plaza has been placed at the main entrance of the hospital where a huge ancient oak tree has been conserved. The plaza is a fundamental element of the design in that it penetrates inside the hospital where it is integrated into a circulation space that recalls a rambla — the traditional pedestrian promenade that characterizes Catalan cities — acting as a link between the city and the building’s interior. The hierarchy established in the circulation zones guarantees fluid movement for all the users of the building as well as its correct management. Moreover, it is a flexible system that can be adapted to different functional demands in the future. Read Less
Published:
First of all, by taking advantage of the slope of thesite, the new Public General Hospital was approached as a predominantlyhorizontal structure with volumes that unfold over