Maarud Kampanje

 • 146
 • 0
 • 0

 • Maarud startet sinproduksjon av potetchips i 1936. I dag er Maarud Norges størstesnacksleverandør og tilbyr potetgull og chips i ulike former og smaker.
  Det som er unikt med Maaruder at den eneste fabrikken i verden som kan produsere Potetgull, siden atPotetgull er et innarbeidet varenavn bare for Maarud.
   
  Konkurrenter:
  Maaruds hovedkonkurrent ernok Kims som også er veldig stor på snacksmarkedet og produserer mye av desamme typene og smakene som Maarud gjør.
  Sekundærkonkurrenter:
  All annen potetchips er sekundærkonkurrentene til Maarud.
   Kommunikasjonsmål
  o  Vi ønsker å få folk til å tenke Maarud når detenker ”potetgull”
  § Maarud skal bli top of mind får det er snakk ompotetgull.
   
  Menn og kvinner som liker potetgull. De kjøper produktetspontant. Målgruppen kjøper noe ”vanlig og trygt” i stedet for potetchips medspennende, nye smaker. 


  USP
  Det som gjør Maarud unikt er at de er de eneste som kanprodusere ”potetgull”.
   
  Bredde
  Vi øker kjennskapen i bredden. Målgruppen kjenner tilmerket, men er ikke klar over at varenavnet ”potetgull”
   
  Merkekonsept
  Symbolsk – forsterkningsstadiet
  Målgruppa skal kjøpe Maarud fordi dette er det eneste potetgullet. Maarud erallerede et merke som er godt kjent for målgruppa. Vi ønsker at de skal velgeMaarud, for det er det  eneste, ektepotetgullet.
   
  Nytteposisjonering
  I forhold til konkurrenten. Vi sammenligner oss med annenpotetchips som ikke er potetgull.
   

  Maarud er potetgull
   
  Vi vil sammenligne Maarud med andre potetchips. Vi vil viseat Maarud er kvalitet, siden dette er ekte potetgull. Vi viser derfor stoler ogsofaer, som en metafor på potetgullet/potetchipsen. Vi gjentar et bilde av enukomfortabel stol mange ganger, med teksten ”potetchips” under. Så har vi ettbilde av en komfortabel stol. Denne stolen er rød, for å få en kontrast fraresten av bildet, og gir dermed et blikkfang. Under den komfortable stolen erteksten ”potetgull”. Vi har også en payoff, som sier ”det opplagte valget”.
  Vi har laget en plakat til, for adshells. Denne er akkurat lik den første,bortsett fra at vi har valgt sofaer i stedet for stoler.

  For å utvide kampanjen og for å skape en større snakkis, har vi valgt å lage etbilde for busskur også. Denne plakaten henges opp bak benken i busskuret, slikat sofaen på bildet skal se ut som benken i skuret. Sofaen er delt opp i todeler, den ene ser komfortabel ut, og den andre ser ukomfortabel ut. Her har viogså payoff-en ”det opplagte valget”.