MEDIA CENTRE

  • 1375
  • 106
  • 3
  • MEDIA CENTRE

    PROGRAM: MIXED USE
    LOCATION: CAPE TOWN, SOUTH AFRICA
    SIZE: 3000m²
     
    This was a proposed design to regenerate an underutilised and neglected part of the Cape Town city centre by uniting  previously separated creative industries. The primary concept was to analyse contemporary society and formulate an architectural response that liberated rather than confined its inhabitants. 

    Our society is governed by a rise in technology that has created a media culture of constant change, instantaneous imagery and mass communication. How can one capture the affects the electronic age has on society and translate these into a building that can communicate with our contemporary media culture?

    The design was structured around extensive research into how contemporary society communicates with one another and the built environment.