Landscape Architecture, Heat Up Lower Sproul: Redesign
103
0
0
Add to Collection
About

About

I completed this design project as part of the course Landscape Architecture 110: Ecological Analysis. My team redesigned Lower Sproul Plaza of U… Read More
I completed this design project as part of the course Landscape Architecture 110: Ecological Analysis. My team redesigned Lower Sproul Plaza of UC Berkeley to reside in the human comfort zone. Read Less
Published:
Heat Up Lower Sproul: Redesign
Landscape Architecture 110: Ecological Analysis
Fall 2011
Team Members: Louise Hussey, Michael Ingram, and Lauren Knight
 
About this Project:
During Fall 2011, I took the course Landscape Architecture 110: Ecological Analysis as part of fulfilling my minor in Sustainable Design. This course included an analysis of environmental factors, ecosystem functions, and ecosystem dynamics as related to decision making for landscape planning and design. I absolutely loved this course. Besides weekly lectures, our lab times often included spending time outdoors observing and taking measurements of the outdoor environment.
 
One of the projects during the semester was to redesign Lower Sproul, a central point of the campus, to be inside of the human comfort zone. Below are the design posters my team put together for our presentation. On the day my team took measurements of Lower Sproul it was cooler than the human comfort zone. As a result, we proposed four different alterations that could be made to increase the temperature of the space. Our suggestions ranged from the more practical to the extreme and we had fun with the exercise.