LC1248

  • 1307
  • 140
  • 16
  • LC 1248 
    Spacial Metamorphosis

  • SpacialMetamorphosis



    Over one hundred square meters -total surface of theremodeled LC1248 apartment by Ricardo Agraz-, architecture, art, design andphotography have come together to explore all the possible variations of thisspace.
    The result brought a rich series of versions, or else, spatial metamorphosisacheived by the replacement of objects and the renewal of light design, whichthen again created unique and differentiated atmospheres. Architecture, hence,became scenery, whereas art and design, the characters of meaning.
    Therefore, combining architectural distribution and creative practice gave outa set of variables where spatial characteristics can change and exchangeaccording to the placing of art work and furniture.
    Furthermore, with the idea of surpassing simple habitability limits, showingthe peacefull coexistence of the diverse roles and enhancing space and budgetshortage, there was an evident contrast between housing production and lifescenery creation.
    The rationed surface of LC1248 was optimized, becoming the platform for everysingle one of the aesthetic expressions in order to let them carry on a shareddialogue, this is, one does not stand above the other, while each one isnecessary to hold it through.
    In this exercise, which was later on named Spatial Metamorphosis, the set ofprobabilities was captured in images where the individual and groupal artisticcapacities were presented as an existing collision of creativity. Architecture,art, design and photography, portraited in order to leave the evidence of it’svery own reason to be.

  • LC1248

    Location:
    Guadalajara,Mexico

    Time:
    Project: 2007
    Work: 2008

    Architecture:
    Agraz Arquitectos S.C.
    RicardoAgraz

    Industrialdesign
    Cubo 3
    AlejandroFlores
    CarlosRuiz
    HectorNavarro
    VROK
    HectorMendoza
    Cubo 3

    Artists
    FernandoSandoval, paintings
    AdrianGuerrero, ceramics
    HectorNavarro, sculpture

    Curatorship
    PabloGuerrero

    Photography:
    Mito Covarrubias

    Surface
    Remodeled area: 100 M2