Add to Collection
About

About

The new kindergarten building is subordinated to the green exterior space and skillfully designed in a form of acontinuous spatial loop which sur… Read More
The new kindergarten building is subordinated to the green exterior space and skillfully designed in a form of acontinuous spatial loop which surrounds the entire playground. The experience of external space is graduated fromthe introverted central atrium and is suitable for the junior age groups, tothe open ambience of the north part of the site for the older children, and inaccordance with gradual development of child's consciousness, further to the externalspace. All residential spaces for children areopening to the extensive central atrium thus enabling a qualitative lighting ofspaces with a great amount of sunlight. The relief dynamics of the roof is bold in conception andplayful at the same time because it continuesinto a similarly designed relief of the playground which is structured withelongated and low elevations. The appearance of the building is conceived with acontinuous membrane that corrugates in folded line throughout the whole volume,while two main entrances are folded concavely into the building. Authors: Breda Bizjak, Lidija Dragišić M.A., KatjaFlorjanc, Emir Jelkić, Ajda Vogelnik Saje www.studio360.si Read Less
Published:
Kindergarten Mavrica
Brezice, Slovenia

The new kindergarten building is subordinated to the green exterior space and skillfully designed in a form of acontinuous spatial loop which surrounds the entire playground. The experience of external space is graduated fromthe introverted central atrium and is suitable for the junior age groups, tothe open ambience of the north part of the site for the older children, and inaccordance with gradual development of child's consciousness, further to the externalspace. All residential spaces for children areopening to the extensive central atrium thus enabling a qualitative lighting ofspaces with a great amount of sunlight. The relief dynamics of the roof is bold in conception andplayful at the same time because it continuesinto a similarly designed relief of the playground which is structured withelongated and low elevations. The appearance of the building is conceived with acontinuous membrane that corrugates in folded line throughout the whole volume,while two main entrances are folded concavely into the building.

Authors: Breda Bizjak (BB arhitekti), Lidija Dragišić M.A. (Studio 360), Katja Florjanc, Emir Jelkić, Ajda Vogelnik Saje