Add to Collection


Project :: Kindergarten Green RainbowLocation :: Ribnica, SloveniaStatus :: Project 2009Awards :: Competition / honourable mentionLandscape arch.: Klara Sulič, Urška Zorič, Tanja Oberžan
Kindergarten is projected as a composition of two volumes connected by a glazed central space. Building is divided into four parts, regarding children’s age and construction phase plan. The room-units are oriented to the south and allow optimum lighting and use of solar energy - the whole facility is energy efficient and sustainable. These units are connected with the common spaces and wide open to the garden / children’s playground. The building’s dynamic volumes and roof shape a symbolic form of hilly surrounding landscape. The building-windows are in rainbow colors, creating a warm feeling of closeness and security. The common-space interior has colored walls with movable pillows / seats.