• Idle Rocks House
    Langland Bay - South Wales
  • Hyde + Hyde Architects recently completed the following contemporary house, at Langland Bay, South Wales.

    Unrelenting wind and winter ocean swell has created a rugged landscape that is defined by castles, medieval churches, iron age fortifications and sandy beaches.

    Along this coastline lies Idle Rocks. An existing quintessential 1960's modern house, perched high on a hill with panoramic views of the ocean.

    Located within a conservation area the existing house had been neglected for many years. Its new owners had approached us to revitalize and breathe life into the existing structure.

    For a full photographic record of the construction process please visit our blog here.
  • The sky frame occupies the dual role of elongating the front elevation, creating a heightened sense of drama and directional orientation, while symbolising the poetic connection between building and sky.
  • the sky frame occupies the dual role of elongating the front elevation, creating a heightened sense of drama and directional orientation, while symbolising the poetic connection between building and sky.
  • structure - a single column
  • bella @ home
  • Entrance screen and timber ventilation panel ajar.
  • In May 2010 the project was short-listed for the Royal Institute of British Architects Design Awards.