Add to Collection
About

About

The rocky outcrop with spectacular views both to the north and of the Johannesburg skyline inspired the additions and alterations of this contemp… Read More
The rocky outcrop with spectacular views both to the north and of the Johannesburg skyline inspired the additions and alterations of this contemporary home built from steel, stone and glass. It was developed to maximize the surrounding views, making use of the natural feature's without compromising the contemporary, flowing aspect of the architectural design. The existing entrance into the house was originally at the top of the site. The new entrance to the re-designed home, which was transformed into a three storey mansion, was created on the lower ground floor with an internal staircase leading up to the ground floor living area. The ground floor is an open plan living area with the double volume main living room leading out onto the lanai and pool, with spectacular views to the north and west. The kitchen has views to both the north and south, while still having direct access to the lanai and living area. The ground floor living areas were designed around the pool, which is a prominent feature of this custom design. The spillover detail of this cantilevered pool creates a seamless integration with the views across the city. A bridge links opposite sides of the main and family bedroom suites, which all have wrap around balconies that maximise their surrounding views and make provision for outdoor living. M Square Lifestyle Design meticulously chose a colour palette to compliment the colours that were used in the building’s structural elements and used materials matching the structural elements. The furniture pieces were sourced from M Square Lifestyle Necessities. Read Less
Published: