Add to Collection
About

About

The installation was designed whit-in the frames of the Bauhaus Farbfest 2012 under the slogan "Light instead of color". It uses the facade of … Read More
The installation was designed whit-in the frames of the Bauhaus Farbfest 2012 under the slogan "Light instead of color". It uses the facade of the Prellerhaus to create references to the first photographic experiments at the Bauhaus and to the "Neues Sehen" photography direction. As an inspiration source were features like transparency, rhythm, disorder and unsharpness. These have been also the characteristic elements of the visual language of this project. Installation plays with our familiar perception of a certain "visuality", as well, as brings a new rhythm in its usual order and thus calls a new confrontation with it. Project: "Highlighting" - Audiovisual installation for Bauhaus Farbfest 2012 Format: Installation Year: 2012 Client: Bauhaus Foundation Dessau Technical Support: Christopher Bauder, Daniel Dalfovo Sounds: Nico Para Read Less
Published:
HIGHLIGHTING.
Audiovisual Installation for Bauhaus Color Festival 2012