Grand Canyon Visitors Center
440
15
0
Add to Collection
About

About

Grand Canyon Visitor Center
Published:
Grand Canyon Visitor Center
CAP Studio (Group Project with Eric Engdahl and Monica Blasko)

The evolution of the Loop from its purest form to one that provides a narrative for the visitors to experience the Grand Canyon
Ariel Rendering
The entrance node, beginning of the Loop
The visitors are squeezed through small passages into the exhibition spaces
Exhibition spaces open up to courtyards
The upper level of the main auditorium provides a cafe and a panoramic view of the Grand Canyon
Below, seating is provided with cut polished stone where the space could be used as an auditorium with the canyon as a backdrop
above the structure, the glazing acts as parapets
Roof and Drainage Plan
Floor Plan
RCP showing the perforation patterns of the metal grating
Typical wall sections
Auditorium Section
Detailed Sections
Material Map