Copper House
1416
88
0
Add to Collection
Tools Used

Tools

About

About

A recently completed high quality contemporary two storey addition to an existing home in Cardiff, South Wales.
Published:
Copper House
Cardiff

We recently completed a new high quality contemporary two storey addition to an existing home in Cardiff, South Wales.

The practice was appointed to carefully restore elements of the existing architecture creating a contemporary yet sensitive addition to the rear. To the front of the property the new addition appears as a simple copper box ‘peeping’ above the layers of existing green glazed tiles of the existing home.

In the refurbishment, living and entertaining space is provided at ground floor through the introduction of a predominantly single storey glazed element.At first floor – a layered Copper and Oak form appears to delicately hover. Set on a shifted geometry to acknowledge the existing building form. This creates a series of overhangs, cantilevers and canopies to shelter its occupants from the persistent Welsh rain…
                         View of the new garden room and master bedroom at dusk
Interior living space
Main house + addition at dusk
                         Living space connected to garden
                         Copper box to the front will gradually patina to a green matching the existing glazed tiles
Master bedroom peeping above the mature grounds
New curved glass windows to the existing home