Add to Collection
About

About

Central Plaza Lampang is located in Northern Thailand, just outside of the famed city of Chiang Mai. The facade design of this 60,000sqm shopping… Read More
Central Plaza Lampang is located in Northern Thailand, just outside of the famed city of Chiang Mai. The facade design of this 60,000sqm shopping center attempts to capitalize on the buildings freeway side location by promoting a sense of visual movement and moire through the installation of a dynamically evolving steel diagrid lattice. The dynamic arrangement of this lattice is carefully calibrated to transfrom from opaque to transparent to expose and reveal deliberate moments based on the perspective of the viewer. Similarly, the interior design of the 3 story shopping center focuses on the arrangment of atriums and sculpting of soffits to create lateral visual connection between floors and encourage movement through the space. The idea of a dynamic field which stimulates movement is also applied to the arrangement of lighting fixtures in the exposed ceilings and the patterning of the terrazo floors. The development of the project has been calibrated to fit tight budget and construction limitations in the rural region of Northern Thailand. The project was completed and opened in November 2012. Read Less
Published:
Program: Facade design and Interior design for 60,000sqm Retail Shopping Center
Location: Lampang, Thailand
Year: 2011
Status: Completed November 2012
Central Plaza Lampang is located in Northern Thailand, just outside of the famed city of Chiang Mai. The facade design of this 60,000sqm shopping center attempts to capitalize on the buildings freeway side location by promoting a sense of visual movement and moire through the installation of a dynamically evolving steel diagrid lattice. The dynamic arrangement of this lattice is carefully calibrated to transfrom from opaque to transparent to expose and reveal deliberate moments based on the perspective of the viewer.
Similarly, the interior design of the 3 story shopping center focuses on the arrangment of atriums and sculpting of soffits to create lateral visual connection between floors and encourage movement through the space. The idea of a dynamic field which stimulates movement is also applied to the arrangement of lighting fixtures in the exposed ceilings and the patterning of the terrazo floors.
The development of the project has been calibrated to fit tight budget and construction limitations in the rural region of Northern Thailand.
The project was completed and opened in November 2012.