Casa Pacheco, Viana do Castelo - Projeto em Colaboração
107
9
0
Add to Collection
About

About

Because not always the constructions diminish the essence of sites, Pacheco House, situated in a forest plot, intends to embrace the natural elem… Read More
Because not always the constructions diminish the essence of sites, Pacheco House, situated in a forest plot, intends to embrace the natural elements that characterize the area. In an urban context, where the natural area overlaps insted of the humane, the building does not assume the main role, thus is adjust the object and the scene remains the same. The solution comes from the theme ' Nature Filtered ' predicting that the building departs or that on other occasions wraps the vegetation, inserting in the natural dune that also characterizes the site. It is through these two purposes, that will result a building completely enclosed, contained and camouflaged on the landscape. Read Less
Published:
... porque nem sempre as construções diminuem a essência dos sítios, a Habitação Pacheco, situada num lote florestal, pretende abraçar os elementos naturais que caracterizam a zona. Num contexto pouco urbano, onde a área natural se sobrepõe à humanizada, o edifício não assume o papel protagonista, o cenário é ajustado mas peça continua a mesma.
terreno
estudo prévio
planta piso 0
planta piso -1