Cap Santa Eulalia - Ibiza
5407
160
17
Add to Collection
About

About

The city of Ibiza is the capital and greater municipality of the island of he himself name. The project for this center of public health was base… Read More
The city of Ibiza is the capital and greater municipality of the island of he himself name. The project for this center of public health was based on the accommodation of the new structure to a parcel of irregular form, in the middle of eminently residential surroundings. Read Less
Published:
www.mariocorea.com
ENGLISH
The decision about the horizontality of the structure of the center ofprimary attendance wanted to distinguish thebuilding within the urban surroundings in which it would be located,defined by the presence of blocks of houses with a height of sixplants, generating in the context a dynamic balance between weave andarchitectonic piece. This horizontality allows, on the other hand, toreduce to the necessity of the use of stairs and elevators for patientsand employees of the center and, also, to take advantage of the viewson the sea and the green zone located in front of the entrance of thebuilding, aspects that would revert positively in the quality ofoperation that this one would provide its users.

The organization of the space in the building settles down taking care of the necessity todifferentiate the access points to the center from the dominantcirculatory route as well as the one to create very differentiated areas that must offer service simultaneously to different functions and users.
SPANISH
La decisión acerca de la horizontalidad de la estructura del centro deasistencia primaria tuvo como motivo la voluntad de singularizar aledificio dentro del entorno urbano en el que sería ubicado, definidopor la presencia de bloques de viviendas con una altura de seisplantas, generando en el contexto un equilibrio dinámico entre tejido ypieza arquitectónica. Esta horizontalidad permite, por otro lado,reducir la necesidad del uso de escaleras y ascensores para pacientes yempleados del centro y, asimismo, aprovechar las vistas sobre el mar ysobre la zona verde situadas frente a la entrada del edificio, aspectosque revertirían positivamente en la calidad de funcionamiento que ésteproporcionaría a sus usuarios.

La organización espacial del centro se establece atendiendo a lanecesidad de diferenciar los puntos de acceso al centro desde la víacirculatoria dominante así como la de crear áreas bien diferenciadas que simultáneamente debe ofrecer servicio a distintas funciones y usuarios.