Add to Collection
About

About

Cabaret
Published:
'Breedbeeld’ is de nieuwste voorstelling van cabaretier Klaas over de continue vooruitgang en verandering van de tijd. 
Vroeger was er geen breedbeeld tv, mobieltjes of facebook. Toen waren er platen, cassettebandjes en draaitelefonen. Het verandert maar door, nu is zelfs inmiddels een cd ouderwets. 

Maar hoe laat je dezelfde humorvolle spanning zien tussen vroeger en nu? Studio Jona bedacht een affiche waar Klaas te zien is als trots model in een ouderwetse reclame voor tv's.

creatie affiche: Studio Jona
fotografie: Arjan Benning
Cabaretier Klaas keerde terug in 2009 met een flitsend nieuw humoristisch en muzikaal programma. Vraag was: lukt het wederom om het publiek op het verkeerde been te zetten? 
Schwalbe wordt gebruikt als voetbalterm wanneer een speler simuleert slachtoffer te zijn, in de hoop dat zijn tegenstander hiervoor bestraft wordt. Naast het affiche is tevens een klein voetbalkaartje ontworpen om de naamsbekendheid van Klaas te vergroten.
In deze voorstelling keerde cabaretier Klaas terug naar zijn wortels. Maar hoe kan je deze bijzonder tijdreis opvallend weergeven? Studio Jona bedacht een affiche dat Klaas als kind van de jaren '70 toont, compleet met retro behang en slabber. Het affiche werkt bovendien dubbelzinnig dankzij de wortelpap die Klaas probeert te eten.