• RESIDENTIAL
  • Perspective of the main entry
  •  
    CONCEPT
     
  • Creation of a contemporary house.

    Concept : Circulation / diagonale cutting
    The cut transforms the space and creates a long corridor.
    The corridor is used to connect all rooms.
    The wall outside emphasizes the gesture of cutting.

    Reference :
    “A simple cut or series of cuts acts as a powerful drawing device 
    able to redefine spatial situations and structural components”.
    -Gordon Matta-Clark
     
  • new approach : new Circulation into the house.
    One axis links various functions of this house.
    the corridor concept
    dynamic
    geometric
  •  
     
    FINAL PROJECT
     
  • Plans
  • Cross-sections
  • « Building cut »
    I removed section of flours,
    cellings and walls.
  • Front elevation
  • Perspective of the corridor
  • Model