Add to Collection
About

About

The intervention area is located in the main corridor of a 100 square meter apartment of Benimaclet, a calm district of Valencia city where four … Read More
The intervention area is located in the main corridor of a 100 square meter apartment of Benimaclet, a calm district of Valencia city where four students generally live together. There used to be only one shower, hence the bath was frequently busy during peak hours. The main goal of the renewal was therefore to include an additional shower in order to solve this issue. The second point was to bring a new use to the corridor adding two opened washbasins. This fact currently allows the bathroom to be simultaneously used by four people. ©2012 kutarq Read Less
Published:
Bath Renewal 1.0
fresh new bathroom by kutarq
/ BATH RENEWAL 1.0 /

LOCATION: BENIMACLET, VALENCIA -ES-

TYPE: built

PROGRAMME: 2 bathrooms

SURFACE: 7 m²

ARCHITECT: Jordi Lopez Aguilo

YEAR: 2012

Se trata de la reforma realizada en un apartamento situadoen el barrio valenciano de Benimaclet en el que conviven habitualmente cuatroestudiantes.
Al haber inicialmente una única ducha, no era fácilencontrar el baño disponible en las horas de uso habitual. Por este motivo, el condicionante principal delproyecto era incluir una ducha adicionalpara absorber la demanda.
La segunda medida adoptada fue la de dar un uso al pasillo,incorporando dos lavabos abiertos a él, de forma que el baño pudiera ser usadosimultáneamente por cuatro personas al miso tiempo (y no únicamente dos como sucedíaanteriormente).

©2012 kutarq