Ballyogan Enivronmental Management Centre
960
68
4
Add to Collection
About

About

The facility comprises a new three storey office building, a maintenance/salt storage utility building, and vehicle and storage yards. The site p… Read More
The facility comprises a new three storey office building, a maintenance/salt storage utility building, and vehicle and storage yards. The site plan is organised to address the future public park while also providing secure working yard areas. To achieve this office building is placed facing the park with its own public entrance. The office building is composed of three narrow floor plates made entirely of timber. These floor plates are stacked on top of each other to create a passively designed, low energy, naturally ventilated building that maximizes passive energy sources. The maintenance building is largely unheated and un-insulated and carries the concrete material used to form the 2.4 hectare service yard into extruded enclosures, which is roofed with a timber frame. Read Less
Published:
sited at the edge of Dublin, parallel to the Pale Ditch and overlooking a capped landfill soon to become a public park.
The project consists of a storage barn and an office building